default-image

Στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του ο Χ.Σαρτζετάκης

Πολιτισμός
Στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του ο Χ.Σαρτζετάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίτομη έκδοση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη «Επιτελών το καθήκον» που αναφέρεται στην περίοδο που ως ανακριτής χειρίστηκε την υπόθεση της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Χανιά.

Η παρουσίαση έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του συγγραφέα που συνοδευόταν από τη σύζυγό του και την κόρη του.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Σαρτζετάκης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν στην παρουσίαση επεσήμανε ότι η συγγραφή του δίτομου έργου έγινε για να γνωρίσει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για μια υπόθεση από το πρόσφατο παρελθόν από αυτόν που ενήργησε την ανάκριση της υπόθεσης και να γίνει γνώστης των όσων ακολούθησαν.

Τον κ Σαρτζετάκη καλωσόρισε στο Ίδρυμα Βενιζέλος ο γενικός διευθυντής Νίκος Παπαδάκης.

Μιλώντας για το βιβλίο ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Παναγόπουλος χαρακτήρισε τον συγγραφέα αληθινό Έλληνα, ενώ ο Κώστας Μενουδάκος Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το δίτομο έργο φωτίζει μια σημαντική στιγμή της πορείας της δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής Θεόδωρος Φορτσάκης χαρακτήρισε τον Χρήστο Σαρτζετάκη ως πρότυπο και υπόδειγμα δικαστικού λειτουργού με οικουμενική δράση, ενώ ο νομικός Αντώνης Βγόντζας τόνισε ότι το έργο αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και πολίτες από την περιοχή Σελίνου από όπου καταγόταν ο πατέρας του Χρήστου Σαρτζετάκη ενώ χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News