default-image

«Ένας Θεός που έπαιζε κρυφτό» το νέο βιβλίο του π.Λίβυου

Κρήτη
«Ένας Θεός που έπαιζε κρυφτό» το νέο βιβλίο του π.Λίβυου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμα βιβλίο με πολύ ιδιαίτερο θέμα υπογράφει ο αγαπητός σε όλη την Κρήτη πατέρας Λίβυος- όπως είναι γνωστός- και επιθυμούν διακαώς να διαβάσουν όσοι τον ακολουθούν πιστά.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Ένας Θεός που έπαιζε κρυφτό» που παρουσιάζεται στην Αθήνα.

Όπως είχε ο αποκαλύψει ο ίδιος ο πατέρας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος μιλώντας στο neakriti.gr «Στο νέο αυτό βιβλίο ασχολούμαι με την «σιωπή» του Θεού μπροστά στο πόνο και τις δοκιμασίες των ανθρώπων, καθώς δε και στο ποια είναι η σχέση του Θεού με το κακό και το θάνατο.

Ο άνθρωπος είναι φοβισμένος, είναι φθαρτός και παίζει διαρκώς με την πλάτη στο τοίχο αφού υπάρχει ο θάνατος. Πίσω από τις περισσότερες αδυναμίες, κρύβεται το υπαρξιακό άγχος του θανάτου. Η δίψα του ανθρώπου για αιωνιότητα, δηλαδή για νόημα ζωής. Η αμαρτία και τα πάθη δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το υποκατάστατο της απουσίας του Θεού. Η φύση δεν δέχεται ούτε ανέχεται κενά. Οπότε όταν δεν υπάρχει Θεός, και υψηλό νόημα πρέπει κάτι να μπει στην θέση του, και τότε βάζουμε τα πάθη.

Γι αυτό τον αμαρτωλό δεν πρέπει να τον καταφρονούμε και καταδικάζουμε, αλλά να τον αγκαλιάζουμε και να τον κατανοούμε. Να δούμε τι προσπαθεί να κρύψει πίσω από ένας πάθος. Τα πάθη είναι ανάγκες που πήραν λάθος δρόμο έκφρασης και ικανοποίησης. Δηλαδή όπως λέει και ο στίχος, «Άλλα θέλω και άλλα κάνω….».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΛΙΒΥΟΣ: ΔΕ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΡΙΛΙΚΙ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News