Πολιτισμός

Από την Κρήτη στον φρικτό Γολγοθά και τον Πανάγιο Τάφο

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους απο την Κρήτη με τον Αρχιμ. Μελχισεδέκ Αμπελικάκης.

Μια προσκυνηματική θεωρία στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησε από την Κρήτη ο Αρχιμ. Μελχισεδέκ Αμπελικάκης.

Οι προσκυνητές είχαν την ευλογία να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν το Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας, τον φρικτό Γολγοθά, την πλάκα της Αποκαθηλώσεως, την Βασιλική της Γεννήσεως στην Αγία Βηθλεέμ, να τελέσουν αγιασμό στον Ιορδάνη ποταμό και να επισκεφθούν προσκυνηματικώς τούς τόπους της επιγείου δράσεως του Κυρίου μας.

Ιδιαίτερη στιγμή η κατανυκτική ιερά αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο και η Θεία Λειτουργία στην Βασιλική της Γεννήσεως στην Αγία Βηθλεέμ.

Επίσης, συναντήθηκαν στήν Αίθουσα του Θρόνου με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και με άλλους Αρχιερείς του Πατριαρχείου όπου νέοι ντυμένοι με της παραδοσιακές στολές της Κρήτης χαιρέτησαν Τον Μακαριώτατο με μαντινάδες. Στην πατριάρχη πρόσφεραν σε πλεκτά καλάθια, με προϊόντα από την μεγαλόνησος και Υφαντής πετσέτες.

O Μακαριώτατος καλωσόρισε και με έντονο ενθουσιασμό χαράς ευχαρίστησε τον π. Μελχισεδέκ και την ομάδα των Κρητικών προσκυνητών που στηρίζουν με την ευγενή παρουσία τους το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και πρόσθεσε ο Μακαριώτατος Ότι για πρώτη φορά έγινε μία τέτοια ίδιος παρουσίας στο Πατριαρχείο.

Ο π. Μελχισεδέκ στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο εκ μέρους των προσκυνητών και ζήτησε από τον πατριάρχη να προσεύχεται για την Ελλάδα μας και των λαό της, και επίσης τον ευχαρίστησε για την άδεια του να λειτουργήσει στον Πανάγιο Τάφο και στην Βασιλική της Γεννήσεως στην Αγία Βηθλεέμ.

Σχόλια