Πολιτισμός

Δωρεάν προβολές ταινιών για το σινεφίλ κοινό

Την ευκαιρία να απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη κάποια από τα αριστουργήματα του σοβιετικού κινηματογράφου θα έχουν τις ερχόμενες μέρες οι Ηρακλειώτες σινεφίλ.

Την ευκαιρία να απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη κάποια από τα αριστουργήματα του σοβιετικού κινηματογράφου θα έχουν τις ερχόμενες μέρες οι Ηρακλειώτες σινεφίλ.

Με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, διοργανώνει στον κινηματογράφο «Βιτσέντζο Κορνάρο», αφιέρωμα με ταινίες, αλλά και βιβλία σχετικά με την επανάσταση του 1917.

Η έναρξη των σχετικών εκδηλώσεων θα γίνει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων «Σύγχρονης Εποχής» από την υπεύθυνη της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, Σόσας Φοντούλη, ενώ θ' ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ για την επανάσταση των μπολσεβίκων στη Ρωσία.

Οι προβολές θα συνεχιστούν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, οπότε και θα προβληθεί η ταινία «Οκτώβρης (Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο)» του Σεργκέι Αϊζενστάιν.

Λίγες ημέρες μετά, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα, θα γίνει προβολή της ταινίας «Η Απεργία» σε σκηνοθεσία -και αυτή- του Αϊζενστάιν.

Οι προβολές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 25 του μηνός: Στις 5.30 το απόγευμα, θα προβληθεί η ταινία «Η γη» του Αλεξάντερ Ντοβζένκο.

Σημειώνεται, ότι στο χώρο των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, αλλά και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Εξάλλου, η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.

Σχόλια