default-image

Ξεκινά σήμερα το τρίτο Διεθνές Συνέδριο Γόρτυνας

Πολιτισμός
Ξεκινά σήμερα το τρίτο Διεθνές Συνέδριο Γόρτυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιαίτερη σημασία της ορθόδοξης παράδοσης και των ιερών τόπων θα ξεδιπλωθεί στο πλαίσιο του τρίτου διεθνούς συνεδρίου Γόρτυνας με θέμα το προσκύνημα ως τόπος συνάντησης ανθρώπων, λαών, θρησκειών, πολιτισμών».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 70 Έλληνες και ξένοι επιστήμονες προκειμένου να συζητήσουν για τον διαχρονικά ενωτικό ρόλο του προσκυνήματος.

Το συνέδριο ξεκινά σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες και θα διαρκέσει έως την πρώτη Οκτωβρίου.

Διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, σε κρίσιμες εποχές κατά τις οποίες αναζωπυρώνονται οι εντάσεις και οι φανατισμοί, η μελέτη των αρχαιολογικών, ιστορικών, θεολογικών και πολιτισμικών τεκμηρίων αποδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία της παράδοσης μας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1.300 ΕΤΗ ΜΕΤΑ, ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Ενώ για πρώτη φορά θα τελεστεί Αρχιερατική θεία λειτουργία και μνημόσυνο για τους εκλιπόντες πρωτεργάτες του Κρητικού Πολιτισμού σε υπαίθριο χώρο δίπλα στο σύνθρονο της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Γόρτυνας στο χωριό Μητρόπολη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News