Πολιτισμός

Έκθεση κολάζ «Οίκος Ασωμάτων - Αστέγαστοι Άγγελοι»

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00 στο Θρόνος Αμαρίου Ρεθύμνου ξεκινά η έκθεση κολάζ "Οίκος Ασωμάτων - Αστέγαστοι Άγγελοι" της εικαστικού Τερέζας Βαλαβάνη.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00 στο Θρόνος Αμαρίου Ρεθύμνου ξεκινά η έκθεση κολάζ "Οίκος Ασωμάτων - Αστέγαστοι Άγγελοι" της εικαστικού Τερέζας Βαλαβάνη.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Θρόνος Αμαρίου Ρεθύμνου, κοντά στην Μονή Ταξιαρχών, όπου η καλλιτέχνιδα εμπνεύστηκε αυτόν τον κύκλο έργων. Η λιτή αίθουσα, που παραχώρησε η ευγενική Ρούλα Σφακιανάκη, περιβαλλόμενη από  χελιδονοφωλιές, επί του δρόμου του χωριού, θα φιλοξενήσει τα έργα, ενώ το απεναντινό καφενείο θα φιλοξενήσει τα εγκαίνια και θα επιμεληθεί το άνοιγμα της έκθεσης καθημερινά στο κοινό.

Στα εγκαίνια θα μιλήσουν: ο ιερέας Εμμανουήλ Διαμαντάκης για την "Ιστορία της Μονής Ασωμάτων". Ο ψυχολόγος από Χανιά Νίκος Χουρδάκης, με μεταπτυχιακό στην Ορθόδοξη Θεολογία, θα αναφερθεί στο θέμα: "Οι άγγελοι και η μετουσίωση του συμβόλου τους στο έργο της Τερέζας Βαλαβάνη".

Η κεραμίστρια Κατερίνα Δραμιτινού θα μιλήσει για την θεματική και καλλιτεχνική εξέλιξη των κολάζ της Τερέζας Βαλαβάνη ("Από τους Μινωίτες στους Αγγέλους"), ενώ η καλλιτέχνιδα θα αναφερθεί στους λόγους που την ώθησαν ν' ασχοληθεί με τους αγγέλους ("Γιατί οι Ασώματοι;").

Το μουσικό ντουέτο "Είμαστε 2" από τα Χανιά, με τους μουσικούς Ελισάβετ Βερούλη (φωνή και κιθάρα) και Γιώργο Λουτσέτη (πιάνο και φωνή) θα πλαισιώσει τα εγκαίνια με "μουσική και τραγούδια στα πλαίσια της έκθεσης και του τόπου".

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 17.00-19.00 η Τερέζα Βαλαβάνη θα πραγματοποιήσει ένα δωρεάν εργαστήρι στον χώρο της έκθεσης για παιδιά του Δημοτικού και θέμα "Παραμύθια με αγγέλους". Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 18.00-21.00 διοργανώνει δωρεάν ομάδα αυτογνωσίας για ενήλικες με θέμα: "Φως και σκοτάδι. Η αιώνια πάλη" (Δηλώσεις συμμετοχής και για τα δύο με γραπτό μήνυμα στο 6977479717).

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Αθήνα, στον πολυχώρο "Αλεξάνδρεια" στην Πλατεία Αμερικής, όπου θα μεταφερθεί από 19 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου του 2017.

Σχόλια