Πολιτισμός

ΗΠΑ: Δανείστηκε βιβλίο και το επέστρεψε... 79 χρόνια μετά

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και η παροιμία και σίγουρα αυτό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση ενός βιβλίου που επιστράφηκε σε δημόσια βιβλιοθήκη των ΗΠΑ.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και η παροιμία και σίγουρα αυτό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση ενός βιβλίου που επιστράφηκε σε δημόσια βιβλιοθήκη των ΗΠΑ με καθυστέρηση 79 χρόνων.

Η δημόσια βιβλιοθήκη του Ατλμπόρο στις ΗΠΑ, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook, φωτογραφίες από ένα αντίγραφο του «The Young Lady at Home», του συγγραφέα  T.S. Arthur.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το βιβλίο επιστράφηκε αυτή την εβδομάδα και στο πίσω μέρος του ήταν σφραγισμένη η ημερομηνία που θα έπρεπε να είχε επιστραφεί - 21 Νοεμβρίου 1938.

Η αναπληρωτής διευθύντρια της βιβλιοθήκης, Έιμι Ρίλινγκερ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο  WPRI-TV, πως ένας άνδρας καθάριζε το υπόγειο στο σπιτιού ενός φίλου του, όταν έπεσε επάνω στο βιβλίο. Όπως είπε το προσωπικό της βιβλιοθήκης εξεπλάγην από την επιστροφή του βιβλίου, το οποίο όμως ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν μπορεί να επανέλθει στην κυκλοφορία.

Πάντως, σύμφωνα με την Ρίλινγκερ, η βιβλιοθήκη δεν αξίωσε την καταβολή προστίμου για την τόσο μακροχρόνια καθυστέρηση, σημειώνοντας πως το ποσό ανέρχεται στα 2.800 δολάρια.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια