Πολιτισμός

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Ρέθυμνο

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 με το γενικό τίτλο ΠΟΛ(ε)ΙΣ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συμμετέχει στη δράση συνδιοργανώνοντας με τον πολιτιστικό σύλλογο Γουλεδιανών εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ονιθές Γουλεδιανών με τίτλο: «Σκιαγραφήσεις: ΠΟΛ(ε)ΙΣ στην Ονιθέ Γουλεδιανών.

Η εξέλιξη και ο μετασχηματισμός της πόλης στην Ονιθέ Γουλεδιανών από την Αρχαιότητα έως τους Νεότερους χρόνους».

Πρόγραμμα

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

17:00 - 19:00: Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ονιθές. Μέσα από μια περιπατητική διαδρομή περίπου 2 ωρών θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες η αρχαία κρήνη, οι αρχαϊκές οικίες, η παλαιοχριστιανική βασιλική, στα ψηφιδωτά της οποίας γίνονται σωστικές εργασίες συντήρησης, καθώς και ο νεότερος οικισμός.

Το σημείο εκκίνησης της ξενάγησης είναι η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου στη θέση «Πλάκες».

19:30 - 20:30 Ομιλίες με θέμα «Η εξέλιξη και ο μετασχηματισμός της πόλης στην Ονιθέ Γουλεδιανών από την Αρχαιότητα έως τους Νεότερους χρόνους». Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου Γουλεδιανών.

Η ξενάγηση και οι ομιλίες θα γίνουν από τους αρχαιολόγους Κυριάκο Ψαρουδάκη, του Τμήματος Εποπτείας Ελληνικών και Αλλοδαπών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Συντονισμού Θεμάτων Διεθνών Συνεργασιών και Οργανισμών της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ και Αναστασία Τζιγκουνάκη, διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Στις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, το Σαββατοκύριακο (23 και 24 Σεπτεμβρίου) του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια