default-image

«Τουρισμός» στην πόλη για τους Ηρακλειώτες από το Σάββατο

Κρήτη
«Τουρισμός» στην πόλη για τους Ηρακλειώτες από το Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε μοναδικά σημεία του Ηρακλείου που αποτελούν «φάρο» της πόλης.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο και μάλιστα θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Σημείο συνάντησης η Πύλη Δερματά το μεσημέρι του Σαββάτου όπου παρέα με την ξεναγό Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη θα γίνει ξενάγηση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στο Φρούριο Κούλε.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

«Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού και τους Εθελοντές του Δήμου (Ομάδα Τουρισμού), ξεκινά το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων της περιόδου Σεπτέμβριου 2017- Μάιου 2018.

Οι ξεναγήσεις της φετινής περιόδου ξεκινούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017. Σημείο συνάντησης στις 14:00 είναι η Πύλη Δερματά, που θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στο Φρούριο Κούλε. Στην ξενάγηση της η Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη θα αναφερθεί στην Κιζίλ Τάμπια, στην συνοικία του Αχμέτ Μπαλτά Αγά.

 Θα ακολουθήσει η συνοικία Σουλτάν Ιμπραήμ, το Μπεντενάκι, ο ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών και της Αγίας Αικατερίνης, τα αρχοντικά, οι κρήνες, το ενετικό λιμάνι, η πύλη του μόλου, τα νεώρια, η δεξαμενή Τζάνες, η Πλατεία 18 Άγγλων και η βόρεια απόληξη της 25ης Αυγούστου.

Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη ενώ το εισιτήριο εισόδου στο φρούριο του Κούλε κοστίζει 2 ευρώ. (Ισχύουν όλοι οι ειδικοί όροι που διέπουν τις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων).

Δηλώσεις συμμετοχής :

Πελαγία Βελιγραδή 6938104008 - Θεοδωράκη Αντιγόνη 6937 105 088»  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News