default-image

Η τέχνη της αγγειοπλαστικής σας περιμένει στη Χερσόνησο

Κρήτη
Η τέχνη της αγγειοπλαστικής σας περιμένει στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πηλός και όλα όσα μπορεί να δημιουργήσει κανείς πλάθοντάς τον στα χέρια του αποτελούν μία μορφή τέχνης που προσελκύει πολλούς ανθρώπους.

Με το «καλημέρα» του Σεπτεμβρίου στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά, ο αγγειοπλάστης Ζαχαρίας Καλιακάκης θα στήσει τον τροχό και τα εργαλεία του στο χώρο της φάμπρικας (ελαιοτριβείου) και θα μοιραστεί με τους επισκέπτες όλων των ηλικιών την τέχνη του στη δημιουργία πήλινων αντικειμένων.

Με την καθοδήγησή του, μικροί και μεγάλοι θα πειραματιστούν με την ύλη και εμπνεόμενοι από τις Συλλογές του Μουσείου θα δημιουργήσουν τα δικά τους αντικείμενα.

Οι επισκέπτες θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν τις συλλογές του Μουσείου, που υποστηρίζονται από πλούσιο εποπτικό υλικό και σύγχρονα ψηφιακά μέσα, και να χαρούν την πανοραμική θέα του κόλπου της Χερσονήσου από τη βεράντα του Μουσείου.

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου λοιπόν και ώρα 6 το απόγευμα ο αγγειοπλάστης θα περιμένει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στο Αγροτικό Μουσείο για να δημιουργήσουν όλοι μαζί όμορφα αγγεία.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News