default-image

Σε ρυθμούς… τανγκό το Ρέθυμνο!

Πολιτισμός
Σε ρυθμούς… τανγκό το Ρέθυμνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο στο Ρέθυμνο «A los Amigos Tango Festival» είναι γεγονός και ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 31 Αυγούστου, για 4 ημέρες γεμάτες χορό και μουσική.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε στην πόλη μας ένα 4ήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο με την ονομασία "A los Amigos" (www.a-los-amigos.com).

Πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση, η οποία φέτος θα διεξαχθεί 31 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου.

Περιλαμβάνει μαθήματα από 3 ζευγάρια επαγγελματιών δασκάλων και χορευτών (2 ζευγάρια από Αργεντινή και 1 από Ελλάδα) και χορευτικές βραδιές Τάνγκο, με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα Accordia και προσκεκλημένους ειδικούς dj από Αργεντινή, Λίβανο και Ελλάδα.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Συνοπτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

Από Πέμπτη 31/8/2017 έως Κυριακή 3/9/2017

? Συναυλία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό με την ορχήστρα Accordia στην Πλατεία

Ηρώων Πολυτεχνείου την Πέμπτη 31 Αυγούστου

? Μαθήματα Τάνγκο στο Σπίτι του Πολιτισμού. 20 διαφορετικά σεμινάρια, σε σύνολο 30

ωρών διδασκαλίας από τα 3 ζευγάρια επαγγελματιών χορευτών διεθνούς φήμης (2

ζευγάρια από Αργεντινή, που αυτή τη στιγμή ανήκουν στην πρώτη γραμμή χορευτών

του είδους και ένα ζευγάρι από Ελλάδα) από 1-3 Σεπτεμβρίου

? Χορευτικές βραδιές (Μilongas*) με shows από επαγγελματίες χορευτές Τάνγκο και

προσκεκλημένους ειδικούς djs από το εξωτερικό.

? Ομιλίες και προβολές ταινιών

? Απογευματινές χορευτικές εκδηλώσεις

? Έκθεση ειδών χορού

*Milonga ονομάζονται οι βραδιές, στις οποίες συγκεντρώνονται όλοι όσοι θέλουν να χορέψουν στους ρυθμούς του αργεντίνικου Τάνγκο και παράλληλα να απολαύσουν τα shows από τους επαγγελματίες χορευτές.

Ο χαρακτήρας της διοργάνωσης

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν, που τα τελευταία χρόνια προσελκύει πλήθος τουριστών στη χώρα μας, οι οποίοι επισκέπτονται το Ρέθυμνο ειδικά γι'αυτό το σκοπό και φυσικά συνδυάζουν τις διακοπές τους με μια δραστηριότητα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το Φεστιβάλ Τάνγκο.

Το Φεστιβάλ του Ρεθύμνου "A los Amigos" είναι το μοναδικό αντίστοιχο Φεστιβάλ στην Κρήτη και μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις πανελληνίως, καθώς η πόλη προσφέρεται τόσο για διακοπές όσο και για πολιτισμικά γεγονότα αυτού του είδους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επισκέπτες από 30 διαφορετικές χώρες, από Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Tο φεστιβάλ διεξάγεται με πολύ μεγάλη επιτυχία για 4 συνεχόμενα έτη (2013-2014-2015-2016) με συμμετοχές επαγγελματιών καλλιτεχνών από την Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Λίβανο και φυσικά Αργεντινή.

Μάλιστα το Φεστιβάλ μας μπορεί να καυχηθεί ότι φιλοξενεί κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα 4 μαέστρους του είδους, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή χορευτών παγκοσμίως: τους Mariano Chicho Frumboli & Juana Sepulveda και Guillermo Barrionuevo & Mariela Sametband.

Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών στο Φεστιβάλ μας και στο Ρέθυμνο, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και (κυρίως) από το εξωτερικό.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι καθαρά πολιτιστικός, και μη κερδοσκοπικός, και στοχεύει στην ανάδειξη του χορού αλλά και της πόλης γενικότερα, γι' αυτό το λόγο και επιλέγουμε πάντα ως χώρους εκδηλώσεων ιστορικά μέρη και μνημεία της πόλης για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων, παραστάσεων και βραδιών χορού, όπως για παράδειγμα το Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών, η Περιηγητική Λέσχη, το θέατρο Ερωφίλη τη Fortezza Ρεθύμνου και το τζαμί Ιμπραήμ Χαν, όπου φιλοξενήθηκαν προηγούμενες εκδόσεις του A los Amigos Tango Festival.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News