Πολιτισμός

Ιωάννα Φόρτη και Vamos Ensemble σε μοναδική συναυλία

Μια μοναδική συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Ανοικτό Θέατρο Γαζίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι λάτρεις της καλής μουσικής την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 21:30.

Μια μοναδική συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Ανοικτό Θέατρο Γαζίου (πίσω από το Δημαρχείο) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι λάτρεις της καλής μουσικής την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 21:30.

Η Ιωάννα Φόρτη συμπράττει με τους "Vamos Ensemble" σε μια συναυλία που περιλαμβάνει ένα ευρύ ρεπερτόριο σε ένα ταξίδι από την δύση ως την ανατολή με πολύ ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και δυνατές ερμηνευτικές στιγμές.

Η όπερα συναντά το ρεμπέτικο, η ιρλανδέζικη μουσική την παραδοσιακή ελληνική μουσική, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι, ο Bregovic τον Σαββόπουλο, η Κρήτη την Κορσική, ενώ τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ιωάννας Φόρτη ακούγονται με το γνώριμο ήχο των "Vamos Ensemble".

Η Ιωαiννα Φοiρτη, έχει διακριθεί σε ένα ευρύ και ετερόκλητο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει όπερα, οπερέτα, μπαρόκ, λοiγια, εiντεχνη και λαι?κη? ελληνικη? μουσικηi, μιούζικαλ και άλλα.

Η γνωριμία της με τον Μίκη Θεοδωράκη το 2000 σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας καριέρας που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Γερμανία (Carnegie Hall, Queen Elisabeth Hall, Neukollner Oper Berlin, Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μέγαρο Μουσικής, κ.λπ.), συνεργασίες με τους σημαντικότερους έλληνες συνθεiτες, μαεiστρους, τραγουδιστεiς και σκηνοθεiτες, ηχογραφήσεις και δισκογραφία.

Το "Vamos Ensemble" πρωτοεμφανίστηκε στα Χανιά πριν από τέσσερα χρόνια και έχει σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Κρήτης. Είναι ένα πολυμελές σχήμα με σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει ιδιώματα και να ερμηνεύει μουσικές από όλον τον κόσμο μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο «προσωπικό» ήχο.

Οι μουσικοί του "Vamos Ensemble" είναι:

Κώστας Κεχράκος - κοντραμπάσο, τραγούδι, καλλιτεχνική επιμέλεια

Θανάσης Παπαθανασίου - κόρνο, μεταλλόφωνο, τραγούδι, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας

Νίκος Φραγκιαδάκης - πιάνο, επιμέλεια οργάνωσης

Πρόδρομος Καραδελόγλου - μαντολίνο, κιθάρα, τραγούδι

Κώστας Κανέλλος - κλαρινέτο

Κατερίνα Σαραντινού - τσέλο

Ελπίδα Γαλανάκη - τσέλο

Εντμοντ Αλέξις - βιολί

Πέτρος Δούναβης - βιολί

Γιώργος Βοναπάρτης - βιολί

Ισαβέλλα Σταυρίδου - βιολί

Tjarda Terpstra - βιολί

Έλενα Ορμυλιώτου- βιολί

Νίκος Μαρακάκης - βιολί

Gina Zagni- βιόλα

Τheo Kraaijvanger - ευφώνιο

Γιώργος Σταθόπουλος - Τρομπόνι

Μάνος Γαλανάκης - κρουστά

Η συναυλία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Σχόλια