default-image

Δ. Αδάμης: Η «χώρα των θαυμάτων» είναι εκεί που «ζούνε» τα παιδιά

Πολιτισμός
Δ. Αδάμης: Η «χώρα των θαυμάτων» είναι εκεί που «ζούνε» τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «Μαγικές σβούρες» έρχονται και πάλι στο Ηράκλειο και όπως από πέρυσι το καλοκαίρι μας είχαν υποσχεθεί, φέρνουν κοντά παιδιά μας την πιο «φανταστική» ιστορία όλου του κόσμου: Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων!

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών , Δημήτρης Αδάμης, που μίλησε στο δελτίο πολιτισμού του Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, διασκευάζει τα βιβλία του Λιούις Κάρολ και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά. «Τα παιδιά είναι πολύ έξυπνοι θεατές και παρακολουθούν με όλη τους την καρδιά και τη ψυχή» λέει και προσθέτει πως η βασική επιδίωξη όλων των συντελεστών της παράστασης, είναι να διασκεδάσουν τα παιδιά και να .. «ταξιδέψουν» τη φαντασία τους

Η συγκεκριμένη ιστορία, οι περιπέτειες της Αλίκης με όλες αυτές τις απίθανες φιγούρες που συναντά στο ταξίδι της, είναι η τέλεια αφορμή για να ξεδιπλώσουν τα παιδιά τη φαντασία τους. «Είναι ένα ταξίδι που πραγματικά έχει πολλά μηνύματα και κρύβει πολλούς συμβολισμούς τους οποίος όμως, ένα παιδί δε χρειάζεται να τους αντιμετωπίσει.» σημειώνει.

Αλήθεια, το 2017, μπορεί να υπάρξει μια Αλίκη σε μια χώρα των θαυμάτων; «Αυτό αναρωτιέμαι όλο το χειμώνα φέτος! Αν αυτή η χώρα των θαυμάτων είναι κάπου ή είναι μέσα μας! Έχω διαπιστώσει πως μάλλον η χώρα των θαυμάτων είναι εκεί που «ζούνε» τα παιδιά και μάλλον εκεί πρέπει κι εμείς να πάμε», λέει ο αγαπημένος σκηνοθέτης μικρών και μεγάλων παιδιών!

Ακούστε ολόκληρο το δελτίο πολιτισμού του Ράδιο984:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News