Πολιτισμός

"Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων" για τους μικρούς Ηρακλειώτες

Την παράσταση παιδικού θεάτρου “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” του Λιούις Κάρολ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί Ηρακλειώτες.

Την παράσταση παιδικού θεάτρου "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε οι μικροί Ηρακλειώτες.

Η παράσταση, σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, θα ανέβει στις 9:30 το βράδυ, στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης". Η είσοδος είναι 10 ευρώ, ενώ το μειωμένο 6 ευρώ (προπώληση 8 ευρώ).

Χαρακτηρίστηκε ως «η παιδική παράσταση της χρονιάς». Είναι μια χώρα μαγική, όπου όλα ανατρέπονται. Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά.

Είναι η Αλίκη, που ακολουθώντας τον Κούνελο στην Κουνελότρυπα και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Θα στηθεί ένας τρελός χορός, ένα τρελό τσάι-πάρτι φαντασίας, όπου ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ, ο Καπελάς με την Κάμπια, η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι, που δίνει καινούργιο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού, καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή, αλλά πετάει πάνω από το χώρο της λογικής, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει, και οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή.

Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία, οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης. Με αληθινή αυθεντική αφέλεια στην παράσταση ζώα και αντικείμενα μιλούν, όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν.

Σχόλια