Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφική του Μπογδάνου στο αίθριο "Κήπος"

«Ο ΦΑΡΟΣ» είναι ο τίτλος της Έκθεσης Ζωγραφικής του Ελληνοαμερικανού ζωγράφου Πάνου Μπογδάνου.

«Ο ΦΑΡΟΣ» είναι ο τίτλος της Έκθεσης Ζωγραφικής του Ελληνοαμερικανού ζωγράφου Πάνου Μπογδάνου (Peter Bogdanos), που διοργανώνει στην Αίθουσα «Αίθριον» του Ιστορικού Καφέ «Κήπος» Χανίων η Ομάδα Λόγου και Τέχνης ¨ΕΥ-πλους, από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου ( ώρες λειτουργίας από 10 π.μ. μέχρι 10 μ. μ ).

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη, 27 Αυγούστου, στις 7.30 μ. μ. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο δάσκαλος-λογοτέχνης  Βαγγέλης Κακατσάκης, ενώ στα έργα του ζωγράφου θα αναφερθεί η τ. σχολική σύμβουλος , συγγραφέας και ζωγράφος Αγγέλα Μάλμου.

Ο Peter Bogdanos γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη,  σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Parsons School of Design and Art Student League και  είναι γνωστός για την χρήση φωτεινών χρωμάτων και την δημιουργία πρωτότυπης τεχνικής στο λάδι. Επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα Χανιά (η σύζυγός του Αρχοντούλα Κακατσάκη έχει γεννηθεί στο Νίππος) για να εμπνευστεί από το χρώμα και το φως του ελληνικού τοπίου. Τις τελευταίες έξι δεκαετίες τα έργα του βρίσκονται σε πολλές ενδιαφέρουσες συλλογές   στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, στην Αίγυπτο και αλλού.

Πληροφορίες: Βαγγέλης Κακατσάκης, τηλ. 6974020873

Σχόλια