Πολιτισμός

Ψαραντώνης και "Ένα & Ένα" στο Μυθωδία

Το συγκρότημα “Ένα & Ένα” και ο Ψαραντώνης μετά την επιτυχία των συναυλιών τους το προηγούμενο καλοκαίρι συναντιούνται στο θέατρο “Μυθωδία”.

Το συγκρότημα "Ένα & Ένα" και ο Ψαραντώνης μετά την επιτυχία των συναυλιών τους το προηγούμενο καλοκαίρι συναντιούνται ξανά στο θέατρο "Μυθωδία" σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Το συγκρότημα "Ένα & Ένα" απαρτίζεται από μουσικούς που είναι χρόνια φίλοι και από το 2014 συνεργάτες. Η παρέα απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν και υπηρετούν εδώ και χρόνια τόσο στην Κρήτη όσο και εκτός του νησιού τη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

Επιχειρούν ένα ταξίδι-πάντρεμα των μουσικών τους καταβολών, συνδέοντας τη ρεμπέτικη και τη λαϊκή παράδοση με τα ακρογιαλιά και την ενδοχώρα της Κρήτης, που ανέκαθεν αποτελούσε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο σταυροδρόμι διαφορετικών ιδεών, μουσικής και τέχνης.

Οι "Ένα & Ένα" αναζητούν και μας παρουσιάζουν τις μουσικές συγγένειες ανάμεσα στα εκ πρώτης όψεως διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά ιδιώματα. Συνδυάζουν π.χ. κρητικά συρτά με ρεμπέτικα και αστικά τραγούδια, αλλά και παραδοσιακά απ' όλη την Ελλάδα.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι συνοδοιπόρος είναι ο μοναδικός Ψαραντώνης με την ιδιαίτερη φωνή του και τη θεϊκή λύρα του.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Μαρία Κώτη (τραγούδι, κρουστά), Βασίλης Ξυλούρης (τραγούδι, λαούτο), Νίκος Βλατάς (τραγούδι, λύρα), Βαγγέλης Συλιγάρδος (τραγούδι, μπουζούκι, λαούτο, κιθάρα) και Μιχάλης Κώτης (τραγούδι, κιθάρα). Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ.

Σχόλια