default-image

Στην Κρήτη η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Πολιτισμός
Στην Κρήτη η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "Μαγικές Σβούρες" φέρνουν κοντά στα παιδιά της Κρήτης την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα όλου του κόσμου: την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων".

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών Δημήτρης Αδάμης διασκευάζει τα βιβλία του Λιούις Κάρολ και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «η παιδική παράσταση της χρονιάς».

Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται. Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά. Είναι η Αλίκη, που, ακολουθώντας τον Κούνελο στην Κουνελότρυπα και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη, θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο.

Θα στηθεί ένας τρελός χορός, ένα τρελό τσάι-πάρτι φαντασίας όπου ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ, ο Καπελάς με την Κάμπια , η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούργιο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού, καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Είναι μια παράσταση που δεν πατάει στη σκηνή, αλλά πετάει πάνω από το χώρο της λογικής... Ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει, ενώ οι κανόνες του θεάτρου φτιάχνονται από την αρχή. Με απίστευτο χιούμορ και αυθόρμητη φαντασία οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης. Με αληθινή αυθεντική αφέλεια, στην παράσταση ζώα και αντικείμενα μιλούν, ενώ όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν.

Η παράσταση θα περιμένει μικρούς και μεγάλους, να μαγέψει, να συγκινήσει και να χαρίσει μοναδικές στιγμές τρυφερής παιδικής αθωότητας. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία, τη Σκοτία μέχρι και την Ιρλανδία, καθώς και το μέγα μουσικό πλούτο των Κελτών.

Οι συντελεστές

Η διασκευή και η σκηνοθεσία του έργου είναι του Δημήτρη Αδάμη, τα σκηνικά έφτιαξαν οι "Μαγικές Σβούρες", τα κοστούμια είναι της Βέρας Αναστασάκου, η κίνηση της Αντιγόνης Γύρα, η ενορχήστρωση-διασκευή του Γιώργου Κωνσταντινίδη, οι μάσκες και οι κατασκευές της Ιφιγένειας Κωφού, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Αδάμη, ενώ στους φωτισμούς είναι ο Γιώργος Ανεστόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί Δ. Αγοράς, Αλ. Βιδαλάκης, Δ. Καπετανάκος, Σ. Πανάγου, Δ. Σδούγκου, Μ. Χρονέα και Γ. Φιλίππου.

"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ (άνεργοι με επίδειξη κάρτας: 6 ευρώ) ενώ η προπώληση εισιτηρίων είναι στα 8 ευρώ. Η διάρκεια του έργου είναι 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Πληροφορίες για τις παραστάσεις δίνονται στα τηλέφωνα 6948/744.988 και 210/98.53.609.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων στην Κρήτη έχει ως εξής:

* Στα Χανιά, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, την Τρίτη 22 Αυγούστου στις 9 μ.μ. (σημείο προπώλησης: πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr).

* Στο Ηράκλειο στο κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης" την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. (σημείο προπώλησης: κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr).

* Στο Ρέθυμνο στο Θέατρο "Ερωφίλη" στη Φορτέτζα στις 24 Αυγούστου στις 9 μ.μ. (σημεία προπώλησης: Info Kiosk, πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News