Πολιτισμός

Με τα "Ήσυχα βράδια" και χειροκροτήματα η κηδεία της Αρλέτας

Με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους συγγενείς, φίλοι αλλά και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, την Αρλέτα, την τραγουδοποιό που σφράγισε με τα κομμάτια της τη νεότερη μουσική ιστορίας της Ελλάδας.

«Τον δικό μου θάνατο δεν τον φοβάμαι», είχε πει σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις η Αρλέτα που τους τελευταίους έξι μήνες έδωσε μία γενναία μάχη με τον θάνατο μέσα σε ένα δωμάτιο εντατικής χτυπημένη από χρόνια προβλήματα υγείας.

Η τραγουδοποιός άφησε την τελευταία της πνοή, την Τρίτη 8 Αυγούστου, σε ηλικία 72 χρονών.  Ένα μήνα πριν φύγει από τη ζωή μεταφέρθηκε από την εντατική του «Αγία Όλγα» στην εντατική του Ευαγγελισμού. Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν έχασε ποτέ την αισιοδοξία της. Αισθανόταν δυνατή, ένιωθε πως θα καταφέρει όμως ο οργανισμός της την... πρόδωσε.

Στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθεί ταφή καθώς επιθυμία της ήταν η σορός της να αποτεφρωθεί γεγονός που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Επιθυμία της Αρλέτας ήταν να έχει συντροφιά στο τελευταίο αντίο την πρώτη της κιθάρα. Η επιθυμία της εκπληρώθηκε και πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε η κιθάρα που τη συντρόφευε από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της.

Στο βίντεο κόσμος τραγουδά τη μεγάλη επιτυχία της Αρλέτας, «Τα ήσυχα βράδια»:

Πάρα πολλά ήταν τα στεφάνια που έστειλαν προσωπικότητες όλων των χώρων αλλά και οργανισμοί για την αγαπημένη τραγουδίστρια. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η ΕΡΤ, η Χαρούλα Αλεξίου και πολλοί άλλοι.

Η φίλη της και τραγουδίστρια Γιώτα Γιάννα αποχαιρέτησε την Αρλέτα, παίζοντας αγαπημένες της μελωδίες με τη φυσαρμόνικα της. Μαζί της στο τελευταίο αντίο, τη συνόδευσαν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Μάνος Ελευθερίου, Σάννυ Μπαλτζή, Γιώργης Χριστοδούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Καράλης, Ρένος Χαραλαμπίδης και απλός κόσμος που την ακολουθούσε πιστά όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια