Πολιτισμός

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Κνωσό συνοδεία μουσικής

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα.

Τις βραδιές αυγουστιάτικης πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων, υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα, ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

Για την Κρήτη, οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

- Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: "Αυγουστιάτικη βεγγέρα", συναυλία στον υπαίθριο χώρο του ΑΜΗ. Μια ετερόηχη μουσική ομάδα από διαφορετικούς καλλιτέχνες θα παρουσιάζει ποικίλα ηχοχρώματα από το μουσικό και ποιητικό υλικό της παραδοσιακής μουσικής της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, από τον Ερωτόκριτο μέχρι και τους σημερινούς μαντιναδόρους. Από τις 21:00 ως τις 23:30.

- Πάρκο Κνωσού: Με μία ξεχωριστή συναυλία, στην οποία θα συνυπάρξουν η ερμηνεύτρια Ιωάννα Φόρτη και το "Vamos Ensemble", η Περιφέρεια Κρήτης και o Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσού θα γιορτάσουν την πανσέληνο του Αυγούστου. Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 7 Αυγούστου στο Πάρκο Κνωσού, στο Ηράκλειο, στις 9.30' το βράδυ.

- Αρχαιολογικός χώρος Απτέρας Χανίων: "Ταξιδεύουμε με τα φτερά της μουσικής", μουσική εκδήλωση με τις αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή και τον Γιώργο Καλούδη. Συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων-ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8 π.μ. έως και τις 12 π.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αλώνι ανατολικά των κτισμάτων της πρώην Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.

- ΕΦΑ Χανίων: Αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας, "Γιορτές Ρόκκας 2017". Συμφωνική συναυλία με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου. Θα παρουσιαστούν άριες από όπερες και η 3η Συμφωνία Μπετόβεν (Eroica). Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8 π.μ. έως και τις 12 π.μ.

- Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων: Μουσική εκδήλωση με τον Μάριο Φραγκούλη. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Χερσονήσου.

- Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας: Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα "Θαλήτας". Συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

- Αρχαιολογικός χώρος Τυλίσου: Μουσική βραδιά εις μνήμη Κωνσταντή Κουβίδη με το κουαρτέτο του Γιάννη Παπατριανταφύλλου. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Μαλεβιζίου.

Σχόλια