default-image

32 χρόνια ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017

Κρήτη
32 χρόνια ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν χθες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017, οι οποίες διοργανώνονται εδώ και 32 χρόνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας και θα μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ενώ θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο πάρκο μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης με την είσοδο ελεύθερη για τον κόσμο, σύμφωνα με τον πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηνά Μαυροειδή.

  Αναλυτικά σήμερα το βράδυ το Θέατρο Μορφές,  παρουσιάζει φέτος την παράσταση για παιδιά «Ραντεβού στην κιβωτό».

Την Τρίτη 18 Ιουλίου η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου παρουσιάζει φέτος την θεότρελη κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ».

 Στα επιμορφωτικά προγράμματα παραδοσιακής Μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακών χορών που λειτούργησαν την περίοδο 2016-2017 στον Πολιτιστικό Σύλλογό με επιτυχία καθώς επίσης και την βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά αφιερωμένη η Τετάρτη.

 Θα εμφανισθούν κατά σειρά παρουσίασης: Τα τμήματα  κιθάρας, τα τμήματα παραδοσιακών οργάνων Λύρας και Μαντολίνου,  και τέλος τα τμήματα παραδοσιακών χορών.

 Αμέσως μετά, θα επιδοθούν οι έπαινοι στους μαθητές και μαθήτριες της Β΄θμιας Εκπ/σης που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18.

Επίσης θα επιδοθούν τα χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και τους 10 πρώτους του Λυκείου.

 Τέλος θα τιμηθούν τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς (όπως αθλητικούς-μουσικούς-κοινωνικούς-μαθητικούς-εργασιακούς κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

Συγκεκριμένα θα γίνει η βράβευση ενός παγκόσμιου πρωταθλητή, που απέσπασε το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα KickBoxing που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας πριν μερικούς μήνες.

Στη συνέχεια η εξαιρετική νεανική χορευτική ομάδα του Βασίλη και του Γιώργου Κουντούρη, θα παρουσιάσουν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς κάθε εποχής και περιοχής.

Τέλος θα επιδοθούν από τους υπεύθυνους των επιμορφωτικών τμημάτων Αγιογραφίας, ζωγραφικής, κοσμήματος, παραδοσιακών χορών, παραδοσιακών οργάνων λύρας και μαντολίνου, κιθάρας, Πληροφορικής, κοπτικής/ραπτικής, Αγγλικών, Μελισσοκομίας και ψυχοσυναισθηματικής υγείας, οι  βεβαιώσεων παρακολούθησης  όσων τακτικά συμμετείχαν στα  επιμορφωτικά προγράμματά μας της περιόδου 2016-2017, τα οποία οργάνωσε και λειτούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογός, με την στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η βραδιά θα κλείσει με Κρητική μουσική, για όσες και όσους θέλουν να χορέψουν και να διασκεδάσουν, προσφορά του μουσικοδιδασκάλου Ελευθερίου Ψαράκη μετά των συνεργατών-μαθητών του.

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου με την συμπλήρωση φέτος 60 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος αφιερώνει τη μέρα για να τιμήσει τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο του πνεύματος, τον συγγραφέα, τον στοχαστή, τον φιλόσοφο, τον πολιτικό, τον ταξιδευτή Νίκο Καζαντζάκη.

Την Παρασκευή η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου Ηρακλείου, θα παρουσιάσει σε διασκευή, την αγαπημένη, διαχρονική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου "Υπάρχει και Φιλότιμο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News