Πολιτισμός

Μουσικοχορευτική παράσταση με τους Ερωτοκρήτες

Τα μέλη του Λαογραφικού ομίλου «Ερωτοκρήτες» πραγματοποιούν μουσικοχορευτική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο Θεατράκι «Μάνος Κατράκης» στον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδος με χορούς και τραγούδια της Κρήτης.

Μουσικά θα συνοδεύσουν:

Μιχάλης Γρινιεζάκης

Αντώνης Μανουσάκης

Στάθης Γιαλιτάκης

Επαμεινώνδας Ερωτοκριτάκης

Με τη στήριξη του Π.Σ. Αγίου Βασιλείου

Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Ο Λαογραφικός Όμιλος "Ερωτοκρήτες" ιδρύθηκε το 2006, από τον Επαμεινώνδα Ερωτοκριτάκη και την Ιωάννα Τσεντελιέρου, στο Χουδέτσι Πεδιάδος.

Σκοποί του είναι:

• Η προώθηση, η διάδοση κι η διαφύλαξη της κρητικής παράδοσης, του κρητικού χορού, της κρητικής μουσικής και της κρητικής ενδυμασίας με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής του νησιού μας, σεβόμενοι  την ιστορία τους.

• Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών μας.

• Η ανάπτυξη πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων κι εκδηλώσεων.

Η διδασκαλία γίνεται με αγάπη προς τους μαθητές μας αλλά και με αγάπη και μεράκι για τη παράδοσή μας.

Λειτουργούν τμήματα (παιδικά - εφήβων - ενηλίκων) διδασκαλίας πάνω από 20 κρητικών παραδοσιακών χορών από όλους τους νομούς της Κρήτης με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής του νησιού μας.

Από το 2014 έχουμε υποδεχθεί στη παρέα μας μικρότερης ηλικίας μαθητές. Δημιουργήθηκαν παιδικά τμήματα από 4-6 ετών μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής. Στόχος του μαθήματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το ρυθμό, τη κίνηση, και τη παράδοσή μας μέσα από το παιχνίδι. Αναπτύσσουν τη κοινωνικότητάς τους, τη θετική αυτοεικόνα, τη προσωπικότητάς τους, τη μουσική και κινητική ανεξαρτησίας τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973383873, 6948178729

Σχόλια