default-image

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις Κύρβεια 2017

Πολιτισμός
Ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις Κύρβεια 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζοντας και φέτος τον καταξιωμένο θεσμό των Κυρβείων και οργανώνοντας παράλληλα νέα φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ιεράπετρας, επιφυλάσσουν για μία ακόμη χρονιά σε μικρούς και μεγάλους, πολλές βραδιές ψυχαγωγίας και πολιτισμού στην πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες της «Νύμφης» του Νότιου Κρητικού πελάγους.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Κύρβεια 2017, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ξεκινούν στις 14 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου, με πολλές αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, εικαστικές εκθέσεις, κρητικά γλέντια, ροκ και ρέγγε μουσική, συναυλίες από το Θάνο Μικρούτσικο και τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, και πάρα πολύ χορό όλων των ειδών και των τάσεων. Το πρόγραμμα καλύπτει όλων των ειδών τα πολιτιστικά ενδιαφέροντα ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Νέο στοιχείο στο φετινό πρόγραμμα αποτελεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που για πρώτη φορά πραγματοποιεί ο Δήμος Ιεράπετρας από τις 31 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2017 στην πλατεία Τζαμί, κατά τη διάρκεια του οποίου, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Παραδοσιακής Φορεσιάς, ενώ θα δοθούν χορευτικές παραστάσεις από τον Λαογραφικό Όμιλο «ΕΡΩΤΟΚΡΗΤΕΣ», το χορευτικό τμήμα «ΑΡΓΩ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας, τα παιδιά του Εργαστηρίου Μουσικοχορευτικής Παράδοσης «Κρητικός Χορός» και τη Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και για τις παραδοσιακές βραδιές που διοργανώνονται με την ευθύνη των Πολιτιστικών Συλλόγων σε πολλές Τοπικές Κοινότητες μέσα από το φυλλάδιο που τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει, καθώς και διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα του Δήμου Ιεράπετρας.

Για την προσπάθεια να διατηρηθούν αξιόλογοι πολιτιστικοί θεσμοί και να θεσμοθετηθούν νέοι, όπως στην προκειμένη περίπτωση, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, μίλησε ο νέος πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Γεωργαλάκης.

«Ποιοτικά καλλιτεχνικά σχήματα, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, βραδιές παράδοσης, εκθέσεις και ιδιαίτερα φεστιβάλ συνθέτουν και φέτος το μωσαϊκό των πολιτιστικών εκδηλώσεων που μας υπόσχεται πολλές στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News