default-image

Μονο... πατώντας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πολιτισμός
Μονο... πατώντας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του τετραετούς κύκλου σπουδών του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, θα παρουσιάσουν για τη λήξη των σπουδών τους την καθιερωμένη πλέον θεατρική τους παράσταση με τίτλο «Μονο…πατώντας ».

Με την σκηνοθετική επιμέλεια της καθηγήτριας της Σχολής Δρ. Ανδρομάχης Μοντζολή και βασισμένη σε τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού, η παράσταση προέκυψε από την ενασχόληση της ομάδας με τους Αρχαιοελληνικούς Μύθους και τη μεταφορά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα και συνετέθη από τις σπουδάστριες,  απηχώντας τα συναισθήματα και τα βιώματά τους.

«Μία γυναίκα «μονο…πατώντας» διαβαίνει τη ζωή της. Πορεύεται σε μια διαδρομή γεμάτη μονοπάτια. Μονοπάτια παράλληλα, μονοπάτια που διασταυρώνονται… μονοπάτια που τέμνονται… Σαν οδοιπόρος βρίσκεται μπροστά τους… στο σταυροδρόμι πρέπει να διαλέξει… Πατώντας στα πόδια της γερά, αναζητά το δικό της μονοπάτι… το ακολουθεί… Εικόνες και στιγμές περνούν από  μπροστά της. Στο πριν, στο τώρα, στο μετά…Που θα την οδηγήσει αλήθεια, το μονοπάτι αυτό; σηκώνοντας το βάρος της επιλογής της προχωρεί… Μόνη… Μονοπατώνας…» αναφέρει  η ομάδα, που αποτελείται από τις: Αρχανιωτάκη Φωτεινή, Κατσούλη Ελένη, Κελαράκη Μαριάννα, Κοντοπαυλάκου Ανδριάνα, Μπουμπουλάκη Στέλλα, Σμπώκου Μαρία, Συλλιγάρδου Μιράντα, Τζιρή Ελευθερία, Τριαματάκη Αθηνά, Τσεντελιέρου Ιωάννα, Χρηστάκη Ευγενία, Χωραφά Δήμητρα.

Χορογραφία: Ρενή Παπαδάκη - Πλουμίδου

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, εταιρεία καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με έδρα την Αθήνα, Διευθυντή Σπουδών τον κ. Λάκη Κουρετζή και Καλλιτεχνική Δ/ντρια την κα Ανδρομάχη Μοντζολή, δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης πάνω από 20 χρόνια, εκπαιδεύοντας στην παιδαγωγική θεάτρου και τη θεατρική αγωγή τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και συναφείς επαγγελματίες, έχοντας συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους διδάσκοντες αλλά και για τα παιδιά της Κρήτης.

Το Εργαστήρι-Σχολή Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού, οι καθηγητές Λάκης Κουρετζής, Ανδρομάχη Μοντζολή, Μαρία Κεφαλάκη και Αριστόκριτος Τομαζινάκης, οι τελειόφοιτες σπουδάστριες καθώς και ο  Σύλλογος Παιδαγωγών - Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης», σας προσκαλούν σε μία πρωτότυπη και ιδιαίτερη παράσταση.

Η παράσταση, που απευθύνεται σε ενήλικες, παρουσιάζεται το Σάββατο 1 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ, με ελεύθερη είσοδο στο  Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες Ηρακλείου, αίθουσα «Μανασσάκη Μαρία».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6980 291270, 6974 374103

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News