Πολιτισμός

Με τον Πινόκιο περιοδεύει το Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης

Το «Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης» θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε πόλεις και χωριά της Κρήτης με παραστάσεις στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο στις 3 και 5 Ιουλίου αντίστοιχα.  

Συγκεκριμένα, στις 3/7  και ώρα 21:00 θα βρισκόμαστε στο «Τεχνόπολις» στην Αμμουδάρα Ηράκλείου, ενώ στις 5/7 και πάλι στις 21:00 θα είμαστε στην πλαζ του ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο.

Το έργο που θα παρουσιάσουμε είναι ο γνωστός σε όλους Πινόκιο, τον οποίο έχουμε διασκευάσει για να ταιριάζει στην εποχή που ζούμε και στα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε.

Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά στο νου μας σε κάτι "απλοϊκό" και στόχος αυτής μόνο σε μικρές ηλικίες, εμείς, προσπαθούμε ως θίασος να αλλάξουμε αυτή τη λογική και να προσεγγίσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες μέχρι και έκτη δημοτικού.

Το Κουκλοθέατρό μας στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού. Οι κούκλες είμαι μεγάλες και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος.

Λίγα λόγια για το έργο ΠΙΝΟΚΙΟ:

Ο δικός μας Πινόκιο θα γεννηθεί και θα ταξιδέψει μέσα σε ένα κούτσουρο στο σπίτι του Τζεπέτο προερχόμενος από την χώρα των δέντρων! Μέσα από την αθωότητα και τις σκανταλιές του, θα κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπων προσπαθώντας να βρει την δική του "Ιθάκη". Με μία μύτη που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα προδίδοντάς τον και μαζί του πάντα ο Γρύλος, ο πιο πιστός φίλος του, ο οποίος σπεύδει για βοήθεια κάθε φορά που την χρειάζεται.

Με τη φετινή μας παράσταση προσδοκούμε από τη μία να ψυχαγωγήσουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και από την άλλη να περάσουμε μηνύματα που θεωρούμε επίκαιρα:

? Να είμαστε ο εαυτός μας και όχι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι

? Να είμαστε αληθινοί και όχι ψεύτικοι

? Να είμαστε διαφορετικοί αλλά συνάμα ίσοι

? Να είμαστε Άνθρωποι

? Να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα

Γενική είσοδος: 6 ευρώ

Σχόλια