default-image

Τα παιδιά εξερευνούν το μαγικό κόσμο του Ιστορικού Μουσείου

Πολιτισμός
Τα παιδιά εξερευνούν το μαγικό κόσμο του Ιστορικού Μουσείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορευτικά παιχνίδια και κινητικές δραστηριότητες τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα ζωντανέψουν τις συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Ένα σεμινάριο κίνησης με την χορογράφο-χορεύτρια Δήμητρα Δασκαλάκη μέσα από το οποίο παιδιά ηλικίας 5 ως 7 ετών θα εξερευνήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους θησαυρούς του ΙΜΚ.

Από τους φτερωτούς λέοντες που είναι κρυμμένοι παντού, τον Αρθούρο, τον σκύλο του ΙΜΚ, τα ναυάγια με τους καλά κρυμμένους θησαυρούς, μέχρι τους αμφορείς των πειρατών που περιμένουν υπομονετικά και τον λαγό του Πάσχα, όλα και άλλα πολλά γίνονται ιστορίες και εξάπτουν τη φαντασία μας.

Και όλα αυτά από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, για παιδάκια από 5 έως 7 ετών και με κόστος συμμετοχής 60 ευρώ.

Ποια είναι η Δήμητρα Δασκαλάκη;

Η Δήμητρα Δασκαλάκη είναι χορεύτρια και δασκάλα χορού. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε χορό στην Σκωτία, The Scottish School of Contemporary Dance, κατακτώντας πτυχίο BA (Hons) in Dance με Άριστα και πτυχίο διδασκαλίας κλασικού χορού στην Royal Academy of Dance.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκε με χορογράφους και ομάδες χορού, όπως: Errol White, Ross Cooper, Theo Clinkard, John Henney, Romain Guion, Scottish Dance Theatre, National Dance Company of Wales, Edge Dance Company, Verve Dance Company and Chameleon Dance Company.

Έχει διδάξει στο εξωτερικό κίνηση και σύγχρονο χορό σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών, στην ομάδα χορού Smallpettitklein Dance Company. Διδάσκει μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο χορό σε σχολές χορού του Ηρακλείου. Είναι μέλος και συνεργάτης της ομάδας χορού Φυσαλίδα της Γωγώς Πετραλή.

Σχεδιασμός εργαστηρίων-Υπεύθυνη δράσης:

Φανή Καμπάνη, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ.

Τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2810-283219 (εσωτ: 101), καθημερινά 9.00΄-17.00΄

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News