default-image

Η Σπιναλόγκα «πλημμύρισε» ζωή στη μνήμη των λεπρών -vid/pics

Κρήτη
Η Σπιναλόγκα «πλημμύρισε» ζωή στη μνήμη των λεπρών -vid/pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και πάλι ζωή "πλημμύρισε" το νησί της Σπιναλόγκας, το νησί που φιλοξένησε τον πόνο και τις ιστορίες εκατοντάδων εξορισμένων λεπρών και σήμερα, στη μνήμη τους, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση.

Εντυπωσίασε η συναυλία που πραγματοποίησε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου και η οποία ξεκίνησε στις 7:30 το απόγευμα στο νησί του "πόνου", στο πλαίσιο των 60 χρόνων από το κλείσιμο του Λεπροκομείου το 1957.

Οι μουσικοί είχαν χωριστεί σε 5 ομάδες και μάγεψαν το κοινό μουσική από 5 διαφορετικά σημεία του νησιού, ενώ στο τέλος, συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου διεύθυνε ο Διεθνούς Φήμης Μαέστρος, Μίλτος Λογιάδης.

Η Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. είναι μία ορχήστρα αποτελούμενη από ταλαντούχους και άρτια εκπαιδευμένους νέους χάρη στην πολύτιμη συμβολή των διδασκάλων τους και θα μας ταξιδέψει μουσικά στο χώρο και στο χρόνο.

Η συναυλία γίνεται σε συνδιοργάνωση του ΠΑΟΔΑΝ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, το Δήμο Ηρακλείου, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Σκαφών Κοινοπραξίας Ελούντας και Πλάκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News