default-image

Επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ το Chania Rock Festival

Κρήτη
Επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ το Chania Rock Festival

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο εναλλακτικό rock festival εκτός Αθηνών, έρχεται στα Χανιά, για 11η χρονιά.

Το Chania Rock Festival, με ονόματα θρύλους όπως οι Blind Guardian, ο Phil Campbell των μεγάλων Motorhead, οι Warlord, οι Septic Flesh, οι InnerWish να εμφανίζονται κάτω από τον γαλάζιο ουρανό των Χανίων, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον απίστευτης ομορφιάς Ενετικό Προμαχώνα San Salvatore, στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Φέτος, θα βρίσκεται στα Χανιά, την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου.

Τι είναι το Chania Rock Festival;

Το Chania Rock Festival έχει εξελιχθεί σε  ένα από τα μεγαλύτερα events μετακίνησης "μουσικού τουρισμού" στην χώρα μας, τόσο εγχώριου όσο και από το εξωτερικό, αφού έχουν ήδη διατεθεί εισιτήρια σε 16 χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, το Μεξικό και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ τα early bird εισιτήρια είναι ήδη sold out από τον Μάρτιο!

Μέχρι στιγμής, έχουν εμφανιστεί πολύ σημαντικά συγκροτήματα, παγκοσμίου βεληνεκούς, [Kreator (GER), Therapy? (IRL) W.A.S.P (USA),  Sabaton (SWE), Soulfly (BRA), Paradise Lost (UK), D-A-D (DEN), U.D.O (GER),  Anathema (UK) και πολλά άλλα.

Τι θα δούμε φέτος στα Χανιά;

Για το 2017 το Chania Rock Festival έχει για headliner την πρώτη μέρα (30 Ιουνίου), το μεγαλύτερο -ίσως- σχήμα που έχει έρθει στην Κρήτη που δεν είναι άλλο από τους Γερμανούς βάρδους του heavy metal, τους πολυαγαπημένους του ελληνικού κοινού Blind Guardian, σε μία αποκλειστική εμφάνιση για το 2017 για την Ελλάδα!

Με θεματολογία παρμένη από την φανταστική μυθολογία και συγγραφείς όπως οι J.R.R. Tolkien και ο Stephen King, οι Blind Guardian δημιούργησαν σχολή και στρατιές φανατικών οπαδών. Στην Ελλάδα, λατρεύονται όσο λίγα συγκροτήματα εξ ου και οι συνεχόμενες sold out εμφανίσεις τους, με τους ίδιους τους Γερμανούς να εκφράζονται πάντα με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας.

Headliners το Σάββατο, 1η Ιουλίου, είναι οι μοναδικοί κι επίσης πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Αμερικάνοι epic metallers, Warlord, οι οποίοι θα δώσουν στο Chania Rock Festival τη μοναδική τους ευρωπαϊκή εμφάνιση για το 2017.  Ότι και να πούμε γι' αυτό το γκρουπ είναι ελάχιστο. Άλλωστε, όταν ένα σχήμα έχει κάνει δύο συνεχόμενες sold-out συναυλίες το 2013 και μία ακόμη, την επόμενη χρονιά που προσέγγιζε το sold-out, προσφέροντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο και δάκρυα χαράς σε όσους παρακολούθησαν αυτές τις εμφανίσεις, τα λόγια είναι περιττά.

Το Σάββατο, 1η Ιουλίου θα έχουμε μία ακόμη πολύ σημαντική εμφάνιση, τον Phil Campbell and The Bastard Sons. Οι MOTORHEAD είναι η ιστορία του hard rock n' roll. Ο Lemmy Kilmister υπήρξε η πιο εξέχουσα μορφή του. Το μέλος του γκρουπ όμως με την πιο μακρά παραμονή στο θρυλικό αυτό σχήμα (πέραν του Lemmy), υπήρξε ο κιθαρίστας Phil Campbell. 32 ολόκληρα χρόνια στο πλευρό του μεγάλου Lemmy,  έχοντας βάλει την υπογραφή του σε ύμνους όπως: "Killed by death", "Orgasmatron", "Deaf forever", "Rock n' roll", "I'm so bad (baby I don't care)", "Sacrifice", "I don't believe a word", "We are Motorhead", "Whorehouse blues", "Rock out" και πολλά άλλα διαχρονικά τραγούδια. Ο Phil Campbell έρχεται με το γκρουπ που παίζει μαζί με τους τρεις γιους του, έχοντας στο ενεργητικό τους εμφανίσεις στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Φυσικά σε αποκλειστική εμφάνιση για την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, επίσης θα εμφανιστεί ένα από τα κορυφαία ονόματα -διαχρονικά- της ελληνικής metal σκηνής κι όχι μόνο στον ακραίο χώρο, με ένδοξο παρελθόν κι ακόμα πιο δυναμικό παρόν, διεθνή καριέρα, που παίζει για πρώτη φορά στο Chania Rock Festival και μετά από 5 ολόκληρα χρόνια στην Κρήτη. Ο λόγος για τους SepticFlesh, τους extreme metallers από την Αθήνα που αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας, έχοντας κυκλοφορήσει δίσκους που έχουν δημιουργήσει αίσθηση. Μαζί τους οι Ιταλοί symphonic power metallers, SAILING TO NOWHERE αλλά και οι Έλληνες prog metallers SL THEORY.

Το Σάββατο 1η Ιουλίου θα εμφανιστούν οι Έλληνες melodic metallers InnerWish, που είχαν εμφανιστεί στην πρώτη έκδοση του Chania Rock Festival, το 2002 κι επανέρχονται δυναμικά 15 χρόνια αργότερα, όντας αναμφισβήτητα στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας τους, μ' έναν δίσκο στις αποσκευές τους, που έχει λάβει αδιανόητα διθυραμβικές κριτικές και live σε όλη τη χώρα που προκαλούν κοσμοσυρροή.

Τέλος, θα συμμετέχουν καθώς και οι Upon Revival, νικητές του διαγωνισμού «Γιώργος Μανουσέλης», οι οποίοι έλαβαν τις περισσότερες προτιμήσεις από τον κόσμο, ανάμεσα στα 50 συγκροτήματα από 15 νομούς που συμμετείχαν.

Τα μονοήμερα εισιτήρια κοστίζουν 35 €, ενώ τα εισιτήρια του διημέρου 52 € και μπορείτε να τα προμηθευτείτε στα παρακάτω σημεία:

? www.123tickets.gr (credit card / paypal)

? No Remorse Records (Athens)

? Sirens Records (Athens)

? Avalon Metal Cafe Chania (Chania)

? Monsterville (Chania)

? Beer 'o' Clock (Heraklion)

? Jailhouse (Heraklion)

? Route 66 Heraklion Crete (Heraklion)

? Dark Tales (Heraklion)

? Πολυτεχνειο καφε μπαρ (Heraklion)

? Chaplinspubcafe (Rethymno)

? Beatnik Rock Bar - Rethymno (Rethymno)

? Alone Metal Store (Thessaloniki)

? The Nephilim Metal Musicstore (Thessaloniki)

? Yannis Bar (Agios Nikolaos)

? Gold Phoenix Tatto Studio (Ierapetra)

? Balos Travel (Kasteli)

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News