Πολιτισμός

Κάνουν πρεμιέρα τα "Αλλικαρνάσσεια"

Θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, κρητική μουσική, ροκ συναυλίες και πολύ χορό περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Αλικαρνάσσεια 2017", που ξεκινούν αύριο Τρίτη, στο δημοτικό στάδιο της Νέας Αλικαρνασσού "Ηρόδοτος".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 16 Ιουλίου, έχει ως εξής:

* Αύριο Τρίτη 20, μεθαύριο Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουνίου: Τριήμερο αφιέρωμα στο Σύλλογο "Αρτεμισία", στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με έκθεση έργων των τμημάτων ψηφιδωτού, ζωγραφικής, ντεκουπάζ και κοσμήματος.

* Αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου: Ομιλία από την εκπαιδευτικό Ιωάννα Αϊνατζοπούλου με θέμα "Πρόσφυγες 2ης γενιάς στη Ν. Αλικαρνασσό".

* Μεθαύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου: Ομιλία από το Μικρασιάτη συγγραφέα Παρασκευά Συργιανόγλου με θέμα τη μικρασιατική κουζίνα.

* Πέμπτη 22 Ιουνίου: Μουσική βραδιά με τη χορωδία του Συλλόγου "Αρτεμισία".

* Σάββατο 24 Ιουνίου: Κρητικό γλέντι και αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα. Παίζουν ο Βαγγέλης Αλεξάκης με το συγκρότημά του και συμμετέχουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Συντονίζει ο Γιώργος Τσιχλάκης.

* Τετάρτη 28 Ιουνίου: Στις 8 το βράδυ, το Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με το ΓΕ.Λ. Ν. Αλικαρνασσού παρουσιάζουν πρόγραμμα με επίδειξη χημικών πειραμάτων. Στις 9 το βράδυ θα γίνει βράβευση των αριστούχων μαθητών του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. της Νέας Αλικαρνασσού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 9:30 το βράδυ με έντεχνο-ροκ πρόγραμμα από το συγκρότημα "Αλυσίδες".

* Παρασκευή 30 Ιουνίου: Λαϊκή βραδιά με τη Ζωή Λιαντράκη.

* Σάββατο 1 Ιουλίου: Το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού ανεβάζει τη θεατρική παράσταση "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη.

* Κυριακή 2 Ιουλίου: Κρητική βραδιά με τον Κωστή Σαριδάκη.

* 4, 5 και 6 Ιουλίου: Η χορωδία και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου "Αρτεμισία" εγκαινιάζουν το τριήμερο "Τέχνη καθ' οδόν" με περίπτερα εργασίας των μαθητών του συλλόγου στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

* Παρασκευή 7 Ιουλίου: Ελληνική μουσική βραδιά με την Τζωρτζίνα Αλεξάκη.

* Σάββατο 8 Ιουλίου: Λαϊκή βραδιά με το "αστέρι" του "Voice" Γιώργο Καρέλη και ΣΙΑ.

* Kυριακή 9 Ιουλίου: Ρεμπέτικη βραδιά με τον Γιάννη Παξιμαδάκη.

* Τετάρτη 12 Ιουλίου: Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει θεατρικά δρώμενα και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

* Πέμπτη 13 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση "Το χρονικό του '22" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλατσατιανών.

* Κυριακή 16 Ιουλίου: "Το Δοκίμιον της Αγάπης": χορευτική-θεατρική παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου "Αρτεμισία".

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV".

Σχόλια