default-image

Στο Χριστιανικό Συμβούλιο μετά από 48χρ η Μητρόπολη Σουηδίας

Πολιτισμός
Στο Χριστιανικό Συμβούλιο μετά από 48χρ η Μητρόπολη Σουηδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ετήσια διάσκεψη του τμήματος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στη Σουηδία, γνωστό με την επωνυμία «Χριστιανικό Συμβούλιο της Σουηδίας», συμμετείχε η Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, 48 χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1969.

Μάλιστα, η ανακοίνωση της ένταξής της καλωσορίστηκε με ενθουσιασμό από τους συνέδρους.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η οποία διήρκεσε από 30 και 31 Μαΐου, με τη συμμετοχή περίπου εξήντα ατόμων, έγινε αναφορά στα οικονομικά του Χριστιανικού Συμβουλίου, καθώς και σε δραστηριότητες που αφορούν το έργο είκοσι τεσσάρων ομάδων εργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιμαντική μέριμνα για τη στήριξη των 80.000 μεταναστών που εισήλθαν στη Σουηδία τη διετία 2015-16 και τους νέους.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο μητροπολίτης Κλεόπας ανέφερε ότι «Είναι τιμή για την Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας η απόφαση αυτή. Ο όρος "οικογένεια", που χρησιμοποιείται για τα μέλη του συμβουλίου, είναι σημαντικός και αντιπροσωπευτικός.

Η συνύπαρξη και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των Χριστιανικών Ομολογιών είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια ή επιλογή, σε μια περίοδο όπου ο Χριστιανισμός βιώνει τον δεύτερο μεγαλύτερο διωγμό του, ιδιαίτερα στα εδάφη της Μ. Ανατολής».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προς υποστήριξη της Οικουμενικής Κίνησης και πληροφόρησε τους συνέδρους ότι ο πηδαλιούχος της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως είναι ο πνευματικός ηγέτης 300 εκατ. Ορθοδόξων ανά τον κόσμο.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην Ουψάλα και περιελάμβανε συνομιλίες, συνεδριάσεις επιτροπών και συναντήσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News