Πολιτισμός

Από τη Σπιναλόγκα το 17ο Συμπόσιο της Σύμης

Με τη συμμετοχή σημαντικών εισηγητών, επιστημόνων και πολιτικών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ελούντα, στις αρχές Ιουλίου, το 17o Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διοργανώνουν από κοινού, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με το Ίδρυμα "Α. Παπανδρέου".

Ήδη σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής του Συμποσίου και συγκεκριμένα τους: κ. Πωλίνα Λάμψα - υπεύθυνη διεθνών σχέσεων για θέματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Κατερίνα Γεωργοπούλου και κ. Κων/νο Φουτζόπουλο, συζητήθηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες, ενώ επικυρώθηκε το παράλληλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν οι σύνεδροι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελούντα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, χαρακτήρισε: «εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η έναρξη του Συμποσίου της Σύμης, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σπιναλόγκας - σε ένα τόπο που -που όπως είπε- τον τελευταίο καιρό έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα παγκοσμίως, λόγω της ανάδειξης του ως το δεύτερο πιο διάσημο μνημείο της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη, αλλά και κυρίως λόγω της στόχευσης της παρούσας δημοτικής αρχής, για την ένταξη του, στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Επίσης όπως ο ίδιος επεσήμανε - το Συμπόσιο της Σύμης- που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ελλάδας, με την συμμετοχή προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο, ενισχύει την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα για την περιοχή και αφορά κυρίως την έλευση επισκεπτών υψηλού επιπέδου - τη διοργάνωση κορυφαίων εκδηλώσεων, καταδεικνύοντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο, την δυνατότητα του δήμου, να αναλαμβάνει ανάλογες διοργανώσεις».

Ο κ. Ζερβός, ανέφερε τέλος ότι το Συμπόσιο της Σύμης, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου, έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Εlounda Bay», από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου 2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια