default-image

Κάννες: Το Βραβείο σεναρίου σε Λάνθιμο - Ευθυμίου

Πολιτισμός
Κάννες: Το Βραβείο σεναρίου σε Λάνθιμο - Ευθυμίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο σεναρίου κατέκτησαν ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου για το «The Killing of a Sacred Deer», στο επετειακό 70ό Φεστιβάλ Καννών.  Το βραβείο μοιράστηκνα με την Λιν Ράμσεϊ για το «You Were Never Really Here».

Το «The Killing of a Sacred Deer», η τρίτη ταινία του Έλληνα δημιουργού που προβάλλεται στο γαλλικό φεστιβάλ, αφορά στην σχέση ενός πετυχημένου καρδιοχειρουργού με ένα νεαρό αγόρι το οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του, και του οποίου η συμπεριφορά καταλήγει να απειλεί ολόκληρη την οικογένειά του.

Η ταινία ετοιμάζεται για τη διεθνή πορεία της στα υπόλοιπα φεστιβάλ του κόσμου και στους κινηματογράφους, ενώ έχει ήδη λάβει διανομή για την Αμερική τον Νοέμβριο.

Στο μεταξύ, ο επετειακός Χρυσός Φοίνικας απονεμήθηκε φέτος στην ταινία «The Square» του Ρούμπεν Έστλουντ, η οποία αποτελεί μία ειρωνική ματιά στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο 120 Beats Per Minute του Ρομπίν Καμπιγιό, ενώ το φαβορί του Φεστιβάλ Loveless κέρδισε το βραβείο της Επιτροπής. 

Σε Χοακίν Φοίνιξ και Νταϊάν Κρούγκερ τα βραβεία Ερμηνείας (για τα You Were Never Really Here και In the Fade αντίστοιχα), ενώ ειδικό επετειακό βραβείο απονεμήθηκε στην «βασίλισσα» της 70ής οργάνωσης Νικόλ Κίντμαν, η οποία βρέθηκε στην Κρουαζέτ με τέσσερα πρότζεκτ. 

Αναλυτικά οι νικητές:

Χρυσός Φοίνικας: The Square (Ρούμπεν Έστλουντ)

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής: 120 Beats Per Minute (Ρομπίν Καμπιγιό)

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Σοφία Κόπολα (The Beguiled)

Βραβείο της Επιτροπής: Loveless (Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ)

Ανδρικής Ερμηνείας: Χοακίν Φοίνιξ (You Were Never Really Here)

Γυναικείας Ερμηνείας: Νταϊάν Κρούγκερ (In the Fade)

Βραβείο Σεναρίου: Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου (A Killing of a Sacred Deer) και στη Λιν Ράμσεϊ (You Were Never Really Here)

Επετειακό βραβείο 70ής απονομής: Νικόλ Κίντμαν

Μικρού Μήκους: A Gentle Night, Τσιού. Ειδική μνεία: Katto, Τέππο Αϊραξίνεν

Camera D' Or: Jeune Femme, Λεονόρ Σεράιγ

Queer Palm: 120 Beats Per Minute

Queer Palm (Μικρού Μήκους): Islands

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News