default-image

Νέα ιστοσελίδα για το Μουσείο Καζαντζάκη

Κρήτη
Νέα ιστοσελίδα για το Μουσείο Καζαντζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει το Μουσείο Καζαντζάκη τα τελευταία χρόνια να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες, τις παροχές και τις δράσεις του και να έρθει πιο κοντά στο κοινό με συμμετοχικές δράσεις και ψηφιακές εφαρμογές αλλάζει την ιστοσελίδα του.

Επισκεφθείτε την νέα μας ιστοσελίδα στο www.kazantzaki.gr  και ανακαλύψτε τις συλλογές,  τις δράσεις και το έργο του Μουσείου.

Περιηγηθείτε στις σελίδες και γνωρίστε την ιστορία του που μετρά πάνω από 30 χρόνια ζωής και είναι ανοικτό στο κοινό αναδεικνύοντας, μέσα από το μεγαλύτερο αρχείο για τον Νίκο Καζαντζάκη, τη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

Ο πρώτος πυρήνας των συλλογών δημιουργήθηκε με την ιδιαίτερη φροντίδα του Γιώργου Ανεμογιάννη, αλλά και τη βοήθεια της Ελένης Ν. Καζαντζάκη και πλήθους ιδιωτών που πίστεψαν στην προσπάθεια του Ανεμογιάννη.

Στο Μουσείο βρήκαν τη θέση τους χειρόγραφα του Καζαντζάκη και επιστολές, ημερολόγια και φωτογραφίες, αντικείμενα και ενθύμια των ταξιδιών του, μακέτες σκηνικών και κοστούμια από παραστάσεις των έργων του, σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον λογοτεχνικό του κόσμο. Από τότε μέχρι και σήμερα οι συλλογές του Μουσείου αριθμούν πάνω από 50.000 τεκμήρια και συνεχώς εμπλουτίζονται.

Σήμερα το Μουσείο Καζαντζάκη, εκτός από την ερευνητική του δραστηριότητα, καθώς και τη διάσωση και διάδοση της σκέψης και του έργου του μεγάλου στοχαστή, υλοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει: εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Από το 2015 μεγάλες διοργανώσεις όπως το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας… », έχουν στόχο να καθιερωθούν, να γίνουν θεσμός, να τιμήσουν το έργο του και να αξιοποιήσουν δημιουργικά το ίδιο το χωριό της Μυρτιάς, καλλιεργώντας μια γόνιμη επαφή με τον κόσμο της Τέχνης, την τοπική κοινωνία και το ευρύ κοινό.

Το Μουσείο Καζαντζάκη και εφέτος, «Έτος Νίκου Καζαντζάκη» συνεχίζει τη δημιουργική και ανοδική του πορεία, με μια σειρά εκδηλώσεων, δράσεων, εκθέσεων εντός και εκτός Ελλάδας αποτελώντας ένα ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο με τοπική και διεθνή ακτινοβολία.

Ευελπιστούμε μέσα από τις σελίδες του νέου site, που συνεχώς θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται, να ενημερώνεστε για το έργο που επιτελεί και να έρθετε πιο κοντά στο Μουσείο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον μεγαλύτερο Νεοέλληνα συγγραφέα.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία imonline για την πολύτιμη συνεργασία και δουλειά που μας προσέφερε για την κατασκευή της ιστοσελίδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News