Πολιτισμός

Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού

Η ομιλία του καθηγητή κ. Άγγελου Χανιώτη θα είναι η τελευταία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης - ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, 20 χρόνια μετά τον αντίστοιχο πρώτο κύκλο.

Θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00,στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Θέμα της θα είναι: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Ο κ. Άγγελος Χανιώτης σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Βόννης. Έλαβε το διδακτορικό του και υφηγεσία από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, στο οποίο δίδαξε ως καθηγητής και διετέλεσε Αντιπρύτανης.

Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Κολλέγιο Ωλ Σόουλς της Οξφόρδης.

Από το 2008 είναι καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον των Η.Π.Α. Είναι γνωστός για την πρωτότυπη έρευνά του στην ιστορία της Ελληνιστικής περιόδου και της Ρωμαϊκής Ανατολής.

Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται επίσης η ιστορία της Κρήτης και της Ελληνικής επιγραφικής.

Τον ομιλητή θα προλογίσει η κ. Αλεξάνδρα Καρέτσου, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων.Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Άννα Παπαχρονάκη, ζωγράφος, Πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Το ίδιο βράδυ της 27ης Μαΐου, ώρα 20.00, στην ίδια αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, ο κύκλος θα κλείσει πανηγυρικά με συναυλία της χορωδίας Ιωνία Αηδών υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Λένας Χατζηγεωργίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνειτραγούδια των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή, Κηλαϊδόνη και του συμπολίτη Βαγγέλη Σαμαράκη, ο οποίος και θα συνοδεύσει στο πιάνο.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Χορηγός της συναυλίας είναι τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια