Πολιτισμός

Ελούντας γένη: Βιβλίο – ιστορικό αφιέρωμα του Δρ. Μ. Μακράκη

Το σημαντικό βιβλίο του Δρ. Μανόλη Μακράκη, «Ελούντας γένη», μετά το επιτυχημένο του «ταξίδι» στον Άγιο Νικόλαο θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο, την Τρίτη 23 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω.

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το βιβλίο Δρ. Μανόλη Μακράκη με τον τίτλο «Ελούντας Γένη». Το βιβλίο εκδόθηκε σε πολυτελή σταχωμένο τόμο, αποτελούμενο από 864 σελίδες σε βέλβετ χαρτί και 831 φωτογραφίες.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Ρέξ του Αγίου Νικολάου.

Στο Ηράκλειο Θα παρουσιαστεί στην αίθουσα  «Μανώλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω Ανδρόγεω την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 7.30 μμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης Δρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο συγγραφέας. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και εκδότης της «Ηχώ Βιάννου» Μανώλης Σπανάκης.

Στο τέλος θα προβληθούν μέσω ψηφιακού δίσκου, εικόνες από το βιβλίο συνοδευόμενες με επιλεγμένη μουσική.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το πόνημα αποτελεί επιστημονική εργασία αναντίλεκτα πολυσήμαντη για τη ζωή και το έργο των ανθρώπων της Ελούντας, από τις αρχές του 19ου αιώνα ως τις μέρες μας, καινοτόμο σε πανελλαδικό επίπεδο. Έρχεται να μιλήσει για την καταγωγή όλων των οικογενειών της και τις ιστορίες των ανθρώπων της. Με δύο ισχυρά  τεκμήρια.

Τα ανέκδοτα ιστορικά έγγραφα διαφορετικών πηγών και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό, τα οποία εμπλουτίστηκαν με προφορικές αφηγήσεις προσδίδοντας στην ιστορική αφήγηση ζωντανό βιωματικό χαρακτήρα.

Ένας αμητός ιστορικών τεκμηρίων: εγγράφων, φωτογραφιών, γενεαλογικών δένδρων που έρχονται ως πολύχρωμες ψηφίδες να συνθέσουν το ψηφιδωτό της ανθρωπολογικής ιστορίας της Ελούντας συμπληρώνοντας και δένοντας τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων με τις μεγάλες του νησιού και του γένους μας.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποτελούμενο από 831 φωτογραφίες με εξαιρετικό ιστορικό, πολιτισμικό και κοινωνικό ενδιαφέρον προσφέρεται αναντίρρητα για πολλαπλές αναγνώσεις. Ένα βιβλίο υπόδειγμα για παρόμοιες εργασίες στο μέλλον.

Σχόλια