default-image

Αρχαιολογικό: Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Πολιτισμός
Αρχαιολογικό: Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, στις 18 Μαΐου, διοργανώνοντας κύκλο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δε λέγονται».

Η δράση με θέμα «Οι άλλοι σεισμοί: αναζητώντας τα αρχαιολογικά τεκμήρια κοινωνικών ταραχών και αναστατώσεων στην αρχαία Κρήτη» περιλαμβάνουν εστιασμένες ξεναγήσεις σε εκθέματα του Α.Μ.Η. που άπτονται ποικίλων πλευρών των κοινωνιών της αρχαίας Κρήτης, τόσο των προϊστορικών όσο και των ιστορικών χρόνων.

Τις ημέρες των ξεναγήσεων η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

 1. Δύο θεματικές ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση του Α.Μ.Η. που εστιάζουν σε αντικείμενα που τεκμηριώνουν την παραπάνω θεματική.  Πέμπτη 18 Μαΐου και Σάββατο 20 Μαΐου (ώρα έναρξης 11:00).

2. Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 θα παρουσιασθεί στην Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Α.Μ.Η. (Αίθ. XXIV) η επίσημη βράβευση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με Τιμητική Διάκριση (European Museum of the Year Award - EMYA, Special Commendation 2017 στον ετήσιο διαγωνισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού European Museum Forum (EMF) (http://www.europeanmuseumforum.info/).

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από 3 - 6 Μαΐου 2017 διαγωνίσθηκαν και επιβραβεύθηκαν νέα ευρωπαϊκά μουσεία που επιδεικνύουν υψηλό επαγγελματισμό και αριστεία στη βιωματική παρουσίαση των Συλλογών τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και αυτά που διευρύνουν το κοινό τους μέσα από ποικίλες εξωστρεφείς δράσεις, οι οποίες προωθούν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και το γενικότερο όφελος της κοινωνίας.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο ελπίζουμε να πλαισιώσει τη γιορτή για τη βράβευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News