Πολιτισμός

Δηλώσεις συμμετοχής στο 7ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου διοργανώνει στις 21 με 28 Οκτωβρίου 2017 στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται στα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αρκεί να είναι ελληνόφωνα. Από τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα επιλεγούν από την καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ επτά θεατρικά σχήματα.

Η επιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του θεάτρου, των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και η επιτροπή κοινού.

Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία Α', Β' και Γ' Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου, Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής, Φωτισμού, Αφίσας, Προγράμματος και το Βραβείο Κοινού.

Το φεστιβάλ προσφέρει δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό για τις εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενες ομάδες (για τις ομάδες της Κρήτης μία διανυκτέρευση με πρωινό) και δείπνο μετά την παράσταση σε όλες τις ομάδες.

Για κάθε ομάδα θα προσφέρονται τα παραπάνω μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων - ηθοποιών και συντελεστών- τα οποία και θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης. Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από 15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί, έχει εξασφαλιστεί ειδική εκπτωτική τιμή. Επίσης, προσφέρεται διανυκτέρευση σε 2 άτομα από κάθε ομάδα για το βράδυ της απονομής.

Έχει εξασφαλιστεί για όλους έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση συμμετοχής όπου να αναγράφεται η επωνυμία του θεατρικού σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mails.

2. Σύντομο βιογραφικό του θεατρικού σχήματος, λίγα λόγια για το έργο (μέχρι 5 γραμμές), φωτογραφίες και ονόματα των συντελεστών της παράστασης σε ψηφιακή μορφή.

3. Πρόγραμμα και αφίσα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.

4. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.

5. DVD της παράστασης. Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουνίου (σφραγίδα ταχυδρομείου), διεύθυνση: ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας, Για το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, Δημοκρατίας 31 (κτήριο "Μελίνα Μερκούρη"), Ιεράπετρα Τ.Κ. 72.200. Πληροφορίες: Μάνος Γεωργαλάκης τηλ: 6937/274.447, Πόπη Δασκαλάκη τηλ: 6972/995.555, Σοφία Tσαντηράκη τηλ. 6932/245.205, e-mail: ierapetra.fes1val@gmail.com.

Συμμετοχές με τα παρακάτω έργα που έχουν παρουσιαστεί στο φεστιβάλ τα δύο τελευταία χρόνια δε θα ληφθούν υπόψη:

"Λυσσασμένη γάτα" του Tennessee Williams, "Φονιάς" του Μήτσου Eυθυμιάδη, "Ο Καπνοκράτωρ" του Ανδρέα Στάικου, "Golfo forever" του Ντίνου Σπυρόπουλου, "Τρωάδες" του Ευριπίδη, "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη, "Το ξύπνημα της άνοιξης" του Frank Wedekind, "Εχθροί εξ αίματος" του Αρκά, "Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται" του Ρομπέρ Τομά, "Οι σιδεράδες" του Μίλος Νίκολιτς, "Ψέμα στο ψέμα" του Anthony Neilson, "Άγρυπνο κώμα" της Γιούλης Αποκατανίδου, "Αντιγόνη" του Ζαν Ανούιγ και "Φτυστός ο μακαρίτης" της Πέννυ Φυλακτάκη.

Σχόλια