default-image

"Ναός από φύλλο κανέλας" στο Πολύκεντρο

Πολιτισμός
"Ναός από φύλλο κανέλας" στο Πολύκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο του Τηλέμαχου Μουδατσάκι "Ναός από φύλλο κανέλας" παρουσιάζει την ερχόμενη Δευτέρα η "Κάπα Εκδοτική". Η παρουσίαση θα γίνει στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου στις 7:30 το απόγευμα.

Με το συγγραφέα συζητούν οι Αλεξάνδρα Ζερβού, καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ελπινίκη Νικολουδάκη, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Νίκος Παπαδογιαννάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την παρουσίαση συντονίζει ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Ζαχαρίας Κατσακός.

Το βιβλίο: Οι δήμιοι σφράγισαν το δέρμα των δουλοπάροικων που είχαν επιβιβαστεί με τους τάφους στον ώμο.

Ένας, ο πιο νεκρός, έπινε όσα καντήλια τού άναβαν κι ύστερα έκρυβε το πτώμα του ως την αποβίβαση - αμπάρια βυσσινιά συκώτια των πλοίων - άλλος χειριζόταν τα δόντια του, έχοντας παρανοήσει μιαν εντολή γέλιου. Ούτως ή άλλως η γομολάστιχα δεν έσβηνε την τρικυμία. Το "Αγγελικά" δεν είχε μίμο για να πλεύσει, ούτε και γνώριζε από υλικά για να πλάσει θάλασσα.

Οι δούλοι άλλαζαν συνεχώς στομάχια για να αποκρύψουν τον εμετό που περιείχε λαθραίο κινίνο. Οι εταιρείες θα φόρτωναν όσα νησιά θα 'βρισκαν μεσοπέλαγα από μουσικά κόκκαλα ή καμιά φωταγωγό καταιγίδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News