default-image

Το «Μεγάλο όνειρο» στο "ΔιαRτηρητέο", το Σάββατο

Πολιτισμός
Το «Μεγάλο όνειρο» στο "ΔιαRτηρητέο", το Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια ποιητική συλλογή που αποτελείται από δύο μέρη, το πρώτο που τιτλοφορείται ως «μεγάλο όνειρο», είναι μια τριλογία του ονείρου της μέρας πριν από τη νύχτα, μια νοσταλγική διαδρομή σε προσωπικές τραυματικές εμπειρίες.

Η ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Αλσινού, θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο "ΔιαRτηρητέο" (Θεοτοκοπούλου 14 Ηράκλειο), το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 7 το απόγευμα.

Πρόκειται για μία συλλογή που βρίθει αναμνήσεων και αναρωτήσεων με καθολικό χαρακτήρα, με κυρίαρχη την αγωνία για την ενηλικίωση («που πάμε; Ποιανού αποφάσεις καθόρισαν τις αποφάσεις μου;»), το άγχος για τον χρόνο που περνά (…«χρόνος, χρόνος, χρόνος, άκου πως βουλιάζει το χ μέσα στο ρ της ροής») τα περασμένα «ασφαλή και ανέμελα» παιδικά χρόνια (… «τότε που τρέχαμε απλά, δίχως να χρειάζεται να προλάβουμε τίποτα») , την αναζήτηση ενός νοήματος, μιας πορείας μέσα στο άγνωστο (… «ταξίδευα, όλο και πιο βαθειά μέσα στη νύχτα, όλο και πιο βαθειά μέσα στην άγνοια»).

Πραγματικές και εξωπραγματικές καταστάσεις (συνομιλίες με αγάλματα, συναντήσεις με ανυπόστατες μορφές ή και τον ίδιο το θεό) οδηγούν τον περιπατητή-παρατηρητή σε πιθανή λύτρωση αποκλειστικά και μόνο δια μέσου της τέχνης του.

Στο δεύτερο μέρος, «τα μικρά και μόνα», παρατίθεται μια επιλογή ετερόκλιτων ποιημάτων, με θεματικές που ποικίλουν από το φόβο του θανάτου, στην διαχείριση της ζωής, μέχρι την ειρωνεία για τον κόσμο που φτιάξαμε και συντηρούμε που μας κάνει όλο και πιο μόνους ακόμα κι ανάμεσα σε πολλούς, ποιήματα - κραυγές αγωνίας για το δυσοίωνο μέλλον του ανθρωποκεντρισμού, ακόμη και ποιήματα ερωτικά, για έρωτες που απέδωσαν ή όχι. Ποιήματα με σκοτεινή ίσως διαδρομή που καταλήγουν όμως σε μια αισιόδοξη διαπίστωση ή μια καίρια ερώτηση που καλείται να απαντήσει ο αναγνώστης.

Κωνσταντίνος Αλσινός

Λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Κωνσταντίνου Αμπατζίδη (αλσινός< αλς: θάλασσα).

Γεννημένος στην Αθήνα το 1986. Υπηρέτησε στο πολεμικό ναυτικό για επτά χρόνια οπότε και παραιτήθηκε για να σπουδάσει θέατρο. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές.

Εργάζεται πλέον ως ιδιωτικός υπάλληλος κι έχει αφιερωθεί στη συγγραφή. Το «ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΕΙΡΟ» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News