Πολιτισμός

Μαγεύουν οι υποβρύχιες φωτογραφίες του Φίλιππου Μαράκη

Ο υποβρύχιος φωτογράφος Φίλιππος Μαράκης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο: "Η δική μου Ελλάδα".

Ο υποβρύχιος φωτογράφος Φίλιππος Μαράκης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο: "Η δική μου Ελλάδα", στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Στα πέντε χρόνια ενασχόλησής του με την αυτόνομη κατάδυση, ο Φίλιππος Μαράκης συνδυάζει την αγάπη του για το βυθό και τη φωτογραφία σε μία έκθεση 40 εικόνων, τραβηγμένων αποκλειστικά στους ελληνικούς βυθούς.

Φωτογραφίες που απεικονίζουν από μικροοργανισμούς γυμνοβράγχια και ψάρια, μέχρι και δύτες να εξερευνούν διάφορα ναυάγια.

Εικόνες Macro αλλά και wideangle συνθέτουν ένα πάζλ φωτογραφιών από μια Ελλάδα που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να δει.

Μια Ελλάδα μαγική. Μια Ελλάδα μπλε.

Τη δική του Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το φωτογράφο

Ο Φίλιππος Μαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο.

Σπούδασε Ιχθυολογία στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στο ΑΤΕΙ Μεσολογγίου.

Είναι κάτοχος διπλωμάτων καταδύσεων, ενώ είναι και μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ).

Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορους παγκοσμίως γνωστούς ιστότοπους, επιστημονικά άρθρα  και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Είναι από τους πρώτους Έλληνες υποβρύχιους φωτογράφους που έχουν φωτογραφίσει στις Ελληνικές θάλασσες και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο, το γνωστό λεοντόψαρο Pterois miles, (ψάρι βιολογικός εισβολέας από την Ερυθρά θάλασσα στη Μεσόγειο), φωτογραφίες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δρ .Δημήτρη Πουρσανίδη, για δημοσίευση άρθρου για το επιστημονικό περιοδικό Mediterranean Marine Science του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), με τίτλο Range expansion of the lionfish in Karpathos Island.


Πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας που διεξήχθη στο Βελιγράδι, (ADA Οpen IUPC 2017) με τη συμμετοχή 25 φωτογράφων από διάφορες χώρες, στη πρώτη του συμμετοχή - και η μοναδική Ελληνική - κατέκτησε την 4ηθέση στην κατηγορία ambient και την 5η στη κατηγορία Macro.

Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 08 Μαΐου 2017 κ ώρα 18:30

Διάρκεια Έκθεσης: Από 08 Μαΐου έως και 15 Μαΐου 2017

Ώρες έκθεσης: 18:00 - 21:00

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια