default-image

«Η θεωρία του ζωτικού χώρου πίσω από όλες τις σφαγές της ιστορία»

Πολιτισμός
«Η θεωρία του ζωτικού χώρου πίσω από όλες τις σφαγές της ιστορία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα έργο - φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας ανεβαίνει από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Ο λόγος για το Lebensraum (Ζωτικός Χώρος) του Θανάση Τριαρίδη, που ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο το Μάρτιο του 2016 (μεταφρασμένο στα γερμανικά) με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε Φρανκφούρτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λευκωσία και Λεμεσό, πάντα σε κατάμεστες αίθουσες, ενώ υπήρξε καθοριστικό στην κατάργηση του νόμου 370/1983 που απαγόρευε σε ανθρώπους με αναπηρία να σπουδάσουν σε Δραματικές Σχολές.

Μάλιστα σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου, ο συγγραφέας του έργου, Θανάσης Τριαρίδης σε ζωντανή σύνδεση από την Θεσσαλονίκη, θα ανοίξει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης και το κοινό, με θέμα : "Πόσο μακριά μας είναι η Κουάλα Λουμπούρ; Η ατομική ευθύνη απέναντι στα μεγάλα εγκλήματα της ιστορίας.

«Η θεωρία του ζωτικού χώρου, που αξιοποίησε στο μέγιστο ο Χίτλερ και οι Ναζί, είναι η πολιτική θεωρία όλων των πολέμων της ιστορίας. Εφαρμόζεται σε όλες τις σφαγές της ιστορίας, σε όλα τα σκλαβώματα της ιστορίας, όποτε δηλαδή οι άνθρωποι σκλάβωσαν άλλους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ωραία λόγια και μεγάλες φενάκες», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο Θανάσης Τριαρίδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου

Σκηνικά: Κώστας Παππάς

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης

Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός

Διάρκεια: 75?

Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείους  Παρασκευή 21,  Σάββατο 22,  Κυριακή 23 Απριλίου

Ώρα : 21.30

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος - 12ε

Μειωμένο / Φοιτητικό / - 10ε

Ανέργων / ΑμεΑ - 7ε

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News