default-image

"Ζωτικός χώρος" με τον Θανάση Τριαρίδη στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
"Ζωτικός χώρος" με τον Θανάση Τριαρίδη στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ευκαιρία να συζητήσουν ζωντανά με το γνωστό συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη θα έχουν όσοι παρακολουθήσουν την Παρασκευή 21 Απριλίου την παράσταση-φαινόμενο "Lebensraum/Ζωτικός Χώρος" στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις 9:30 το βράδυ.

Ο κ. Τριαρίδης, που είναι και ο συγγραφέας του εν λόγω έργου, σε ζωντανή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης και το κοινό, με θέμα "Πόσο μακριά μας είναι η Κουάλα Λουμπούρ; Η ατομική ευθύνη απέναντι στα μεγάλα εγκλήματα της ιστορίας".

Το "Lebensraum/Ζωτικός Χώρος" είναι ένα έργο-φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο το Μάρτιο του 2016 (μεταφρασμένο στα Γερμανικά) με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε Φρανκφούρτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λευκωσία και Λεμεσό, πάντα σε κατάμεστες αίθουσες, ενώ υπήρξε καθοριστικό στην κατάργηση του Νόμου 370/1983, που απαγόρευε σε ανθρώπους με αναπηρία να σπουδάσουν σε δραματικές σχολές.

Το κοινό της Κρήτης θα έχει την ευκαιρία να το δει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου αύριο Παρασκευή 21, μεθαύριο Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου, στις 9:30 το βράδυ.

Σκηνοθέτιδα είναι η Πηγή Δημητρακοπούλου, η οποία μετά την πολυσυζητημένη "Ισορροπία του Nash", στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση.

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, ένα έργο-πείραμα, που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα.

Το έργο έχει ως αφετηρία τη ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και τη μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News