Πολιτισμός

Στο Καλλιμάρμαρο η χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου για τον Μίκη

Στην παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη", που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας στις 19 Ιουνίου, θα συμμετάσχει η Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Στο ίδιο σημαντικό γεγονός θα μετάσχουν 1.000 και πλέον χορωδίες από όλη την Ελλάδα και, όπως αναφέρει στην πρόσκληση που έστειλε στην Περιφέρεια ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, «θα είναι τεράστια η χαρά μας να είναι κοντά μας σε αυτό το μουσικά σπουδαίο και ιστορικό γεγονός της πατρίδος μας η Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Χατζηγεωργίου».

Όπως επίσης αναφέρει στην επιστολή του ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ο ίδιος είχε αναλάβει την ενορχηστρωτική επεξεργασία για χορωδία και συμφωνική μαντολινάτα στο αφιέρωμα που παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τίτλο "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη". Η συναυλία ήταν επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και τέλεσε υπό τον αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ωστόσο ήδη η Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου είχε συμμετάσχει-συνεργαστεί σε συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που έγινε στο Ηράκλειο με το συνθέτη Στέφανο Κορκολή.

Σχόλια