default-image

Ο Παντεσπάνιους κι εγώ: Παράσταση για τον παιδικό διαβήτη

Πολιτισμός
Ο Παντεσπάνιους κι εγώ: Παράσταση για τον παιδικό διαβήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαφορετική παράσταση θα ανέβει στη σκηνή του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού "Ο Παντεσπάνιους κι εγώ - Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη" του Φίλιππου Μανδηλαρά, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση κοινού, γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών για τον παιδικό διαβήτη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Παύλος, ο 11χρονος ήρωας του βιβλίου, αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει ότι έχει παιδικό διαβήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και αλλάζει τη συμπεριφορά του στο σπίτι και στο σχολείο. Θα καταφέρει ο Παύλος να καταλάβει ότι «δεν είναι δύσκολο να ζεις με το διαβήτη αλλά το δύσκολο είναι να ζεις για το διαβήτη»;

Ο συγγραφέας προχώρησε και σε θεατρική διασκευή του βιβλίου για να μπορέσουν οι μαθητές να εκπαιδευτούν βιωματικά, να γίνουν οι ίδιοι ήρωες του έργου και να ανεβάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση.

Για την επιστημονική ενημέρωση αλλά και την υποστήριξη που χρειάζεται ένα παιδί με διαβήτη συντάχθηκε ενημερωτικό έντυπο από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, με γενικές πληροφορίες για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 (συμπτώματα, αντιμετώπιση, τρόπος ζωής) που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς.

Συντελεστές

Συντελεστές της παράστασης είναι οι Φίλιππος Μανδηλαράς (κείμενο), Μάνος Ζεϊμπέκης (σκηνοθεσία/γενική επιμέλεια), Άννα Χιλετζάκη (σκηνικά-κοστούμια), Σωτήρης Αλεξάκης (πρωτότυπη μουσική σύνθεση - επιμέλεια), Μάνος Ζεϊμπέκης (στίχοι τραγουδιών: "Ζω με το διαβήτη"/"Μια αγκαλιά ζητώ"), Στεφανία Σπυροπούλου (χορογραφίες), Ναταλία Καπατσούλια (εικονογράφηση βιβλίου-αφίσα) και Μανούσος Μαυροφοράκης (ήχος/φώτα).

Παίζουν ο Χρήστος Καράνταης (Παύλος), ο Δημήτρης Κολοτούρος (Μιχάλης), η Βαλεντίνη Ζερβού (Άρτεμης και Παντεσπάνιους 2), ο Γιώργος Βογιατζής (Κωστής), ο Μάνος Ζεϊμπέκης (Παντεσπάνιους 3), η μικρή Χριστίνα Ζ. (Παντεσπάνιους 1), η Χριστίνα Αλεξάκη (γιαγιά Παύλου και μητέρα Παύλου) και ο Νώντας Δημητρόπουλος (ιατρός και Άλεξ). Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Παγκρήτιου Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News