default-image

Μια ιδιαίτερη έκθεση "έρχεται" στην Κρήτη

Πολιτισμός
Μια ιδιαίτερη έκθεση "έρχεται" στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ιδιαίτερη έκθεση θα «ανοίξει» τις πύλες της τη Δευτέρα του Πάσχα στα Χανιά.

Πρόκειται για την ατομική έκθεση ζωγραφικής «Μοτιβ - ation» από τη Δήμητρα Χριστινάκη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων - Νεώριο Μόρο, η οποία θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 17 Απριλίου στις 8:00 το βράδυ.

Η έκθεση φέρει τίτλο Mοτιβ - αtion από το λατινικό  motivo που σημαίνει "κίνητρο". Το μοτίβο τόσο στη μουσική, όσο και στη ζωγραφική είναι κάτι το επαναλαμβανόμενο.

Εικαστικά, το μοτίβο είναι η τυποποίηση (pattern) ενός σχήματος ή χρώματος προκειμένου αυτό να μπορεί να επαναλαμβάνεται αυτούσιο ή με μικρές διαφοροποιήσεις. Είναι το τέχνασμα παραγωγής ρυθμού.

Δεν είναι τυχαίο που ετυμολογικά έχουμε ίδια ρίζα με την κίνηση. Με τα μοτίβα, υποδηλώνεται πράγματι μία διάθεση κίνησης και δει χορευτικής.

Το όποιο κίνητρο θα δώσει χορό με το σώμα ή το νου (φαντασία). Ή θα δώσει έργα ζωγραφικά όπως αυτά που επιλέχθηκαν και εκτίθενται.

Όλα τα έργα επιχειρούν το ρυθμό σχηματίζοντας ωστόσο  υποομάδες θεματολογικά, ως προς το μέγεθος, την τεχνοτροπία ή άλλο διακριτό χαρακτηριστικό.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 8:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 17 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News