default-image

«Μύρισε» Ανάσταση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Αγίου Νικολάου

Πολιτισμός
«Μύρισε» Ανάσταση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "υφάντρες της Ελούντας"- γυναίκες  που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Νικολάου- παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μέλη του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου και Νεαπόλεως, φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης και της Α.Σ.Τ.Ε.Κ, ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να να αγκαλιάσουν για μία ακόμα φορά,  τους πολίτες  που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής ύφεσης, προσφέροντας με τις δράσεις που ανέπτυξαν τις τελευταίες μέρες, όλα εκείνα τα αγαθά  που ανασύρουν από την μνήμη μας, εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις  για το οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι.

Οι συμμετέχοντες στην δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ίσως  να μην γνώριζαν το συγκεκριμένο εδάφιο από τον «Επιτάφιο» του Περικλή, που τόνιζε πως «η πόλη ως πρότυπο παιδευτήριο καθιστά τους πολίτες της πανανθρώπινα πρότυπα και αυτοί με τη δράση τους διευρύνουν και ενισχύουν το μεγαλείο της», ωστόσο με την ανιδιοτελή συμμετοχή τους, έδωσαν επιτυχώς το νόημα και το μέτρο στην μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Λαμπάδες, Πασχαλινά γλυκίσματα, τρόφιμα και φρούτα, αναμένεται να διανεμηθούν αύριο Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη, στους ωφελούμενους της συγκεκριμένης δομής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην παραπάνω δράση συμπράττουν πολίτες και επιχειρήσεις της Ελούντας.

Οι δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αναμένεται να διευρυνθούν και σ΄ άλλες δημοτικές κοινότητες του δήμου, προκειμένου, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, που  βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η Αντιδήμαρχος κ. Δέσπω Καρνιαδάκη καθώς και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Κ. Παπαντωνάκης (φωτο) παρευρέθηκαν σήμερα (10/4) στον χώρο όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη δομή, προκειμένου να υπάρξει ο πλέον ενδεδειγμένος συντονισμός για την παράδοση των τροφίμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News