default-image

Η Λίνα Σωτηροπούλου έρχεται στην Κρήτη

Πολιτισμός
Η Λίνα Σωτηροπούλου έρχεται στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν το σύμπαν συνωμοτεί, μια συγγραφέας παιδικών βιβλίων δε χρειάζεται να έχει μάγισσα μαμά για να ανακαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό. Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου θα φέρει σε πέρας την αποστολή της:

Το Μάρτιο θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου θα συναντήσει τους μικρούς αναγνώστες της σε βιβλιοπωλεία και σχολεία. Η Λίνα Σωτηροπούλου, αν και αρχικά αφέθηκε στη μαγεία των αριθμών, στη συνέχεια οι λέξεις αποφάσισαν να την κάνουν σύμμαχό τους.

Παίζοντας μαζί τους, συνέθεσε ιστορίες και παραμύθια που έγιναν βιβλία, για να φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών.

Έτσι, "Η μαμά μου η μάγισσα" είναι ένα βιβλίο με θέμα την οικογενειακή ζωή, και στον ίδιο θεματικό άξονα κινείται και το "Εγώ και η αδερφή μου" για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, με θέμα την αδερφική ζήλια.

Το "Όταν το σύμπαν συνωμοτεί", όπου πρωταγωνιστεί ένα έξυπνο κορίτσι, που νιώθει ασφυκτική την πίεση της μητέρας του, η οποία θέλει πάντα η κόρη της να είναι πρώτη και καλύτερη, από την ολοκαίνουργια σειρά "Ιστορίες που ζεις δυνατά", απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών.

Η "Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός" είναι μια καλοκαιρινή περιπέτεια με θέμα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την αγάπη για το διάβασμα. Επίσης, με τη διασκευή της "Οδύσσειας" από τη νέα σειρά "Η πρώτη μου λογοτεχνία", που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών, η Λίνα Σωτηροπούλου πετυχαίνει την πρώτη γνωριμία με τον Όμηρο και εισάγει τα μικρά παιδιά στο συναρπαστικό ταξίδι του Οδυσσέα.

Με όλα τα παραπάνω βιβλία στις αποσκευές της, η Λίνα Σωτηροπούλου ταξιδεύει στην Κρήτη, όπου θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τα Χανιά, για να συνομιλήσει με τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους αναγνώστες της. Θα τους περιμένει για να αφηγηθεί την ιστορία του Οδυσσέα, να δοκιμάσουν τις μαγικές ικανότητες των μαμάδων, αλλά και να ανακαλύψουν αν ένας σκύλος αρκεί για να πάψει το σύμπαν να συνωμοτεί εναντίον μας.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της συγγραφέως στην Κρήτη έχει ως εξής:

• Ρέθυμνο: Μεθαύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο "Κλαψινάκης" (Ηγουμ. Γαβριήλ 59), στις 6:30 το απόγευμα, με αφορμή το βιβλίο της "Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός".

• Ηράκλειο: Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στις 6 το απόγευμα, με αφορμή το βιβλίο "Όταν το σύμπαν συνωμοτεί".

• Χανιά: Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο "Koukou Book" (Μπονιαλή 11-19), στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή το βιβλίο "Εγώ και η αδερφή μου".

Η συγγραφέας

Ποια είναι;

Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε Λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με τους αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία - που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν - άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News