default-image

Άγριες κόντρες για το βιβλιοπωλείο στο Ακτάρικα

Κρήτη
Άγριες κόντρες για το βιβλιοπωλείο στο Ακτάρικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες κόντρες σημειώνονται μεταξύ των στελεχών του Δήμου Ηρακλείου, καθώς καταγράφεται ασυμφωνία... λόγω διαφορετικών καταβολών στο χειρισμό πολλών θεμάτων!

Ένα από τα θέματα που ως πληροφορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας αφορά στην επιστροφή της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκη στο "Ακτάρικα" και τη λειτουργία του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεσπάσει έντονη κόντρα τελευταία για την ηλεκτροδότηση του βιβλιοπωλείου και ποιος θα είναι ο χρήστης του ρολογιού της ΔΕΗ, συνεπώς δηλαδή ποιος θα πληρώνει το ρεύμα!

Η διένεξη αυτή σημειώνεται μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΤΑΗ και σε επίπεδο προσώπων, για να το απλουστεύσουμε, μεταξύ της αρμόδιας αντιδημάρχου Πολιτισμού Αριστέας Πλεύρη και του προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη. Και ο καβγάς... συμβαίνει την ώρα που το βιβλιοπωλείο δεν έχει ακόμη ούτε ρεύμα, αφού δεν έχει τοποθετηθεί ρολόι!

Η ηλεκτροδότησή του προφανώς γίνεται με δανεικό ρεύμα και μπαλαντέζα! Γιατί, όμως, σημειώνεται αυτή η διένεξη για το ρολόι της ΔΕΗ;

Είναι απλό! Ο Δήμος Ηρακλείου έχει στην ιδιοκτησία του το κτήριο του "Ακτάρικα", στο οποίο στεγάζεται το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το βιβλιοπωλείο, ωστόσο, αποτελεί δράση ή θα έλεγε κάποιος έργο με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΠΤΑΗ! Συνεπώς ποιος πληρώνει τη ΔΕΗ;

Τα συχνά παζάρια εκφυλλίζουν τις εκδόσεις!

Την ίδια στιγμή, η διαφωνία μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και ΔΕΠΤΑΗ δε μένει μόνο στο ρεύμα και την εξόφλησή του λογαριασμού της ΔΕΗ για το βιβλιοπωλείο! Φαίνεται ότι ακόμη και για τις δράσεις που γίνονται από τη Βικελαία και το βιβλιοπωλείο υπάρχει έντονο παρασκήνιο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όπως είναι γνωστό, έχουν οργανωθεί παζάρια βιβλίου από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας, τα οποία γνώρισαν επιτυχία - κυρίως τα δύο πρώτα κατά τον Ιούνιο και τα Χριστούγεννα του 2015.

Το παζάρι που έγινε το καλοκαίρι του 2006 δε γνώρισε ανάλογη επιτυχία για τον εξής λόγο: Οι τίτλοι της Βικελαίας ως εκδοτική είναι περιορισμένοι. Συνεπώς το παζάρι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό που εξάντλησε το ενδιαφέρον του με τα δύο πρώτα παζάρια!

Πληροφορίες τώρα θέλουν την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη να διαφωνούν και ως προς το χρόνο που θα επαναλαμβάνονται τα παζάρια βιβλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα παζάρια σύμφωνα με τη νομοθεσία εκφυλλίζουν τις εκδόσεις, αφού βάσει νόμου ένα βιβλίο που θα βγει με συγκεκριμένη τιμή σε παζάρι δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική αξία του στο ράφι μετά το πέρας της προσφοράς!

Είναι αυτά αντικείμενα τέχνης;

Έξω από το κτήριο του βιβλιοπωλείου, στη γωνία Δαιδάλου και 25ης Αυγούστου (Αγίου Παύλου), έχει αναρτηθεί μια τεράστια αφίσα, που καλεί τους περαστικούς και τους λάτρεις της τέχνης να επισκεφτούν το βιβλιοπωλείο και να αγοράσουν αντικείμενα τέχνης.

Ωστόσο τα αντικείμενα τέχνης για τα οποία καλεί η αφίσα... είναι κούπες με πρόσωπα ποιητών φτιαγμένα από στίχους, οι πάνινες τσάντες και τα σακίδια της Βικελαίας, ακόμη και ξύστρες και μολύβια!

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News