default-image

Θέαμα, σάτιρα, τραγούδι και χορός στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Πολιτισμός
Θέαμα, σάτιρα, τραγούδι και χορός στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία περίεργη νύχτα... τρόμου έζησαν όσοι βρέθηκαν στον χορό των ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Οι ομάδες είχαν ετοιμάσει  σκετσάκια σε βίντεο, αλλά και επί σκηνής με μπόλικη φαντασία και σάτιρα. Χόρεψαν, τραγούδησαν και προσέφεραν ένα ωραίο θέαμα γεμάτο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη  ένταση, μέχρι την κορύφωση με τη Μεγάλη Παρέλαση στις 26 Φεβρουαρίου, που θα μεταδοθεί αποκλειστικά από την ΚΡΗΤΗ TV.

Σε ξέφρενους ρυθμούς έδωσαν μια πρόγευση από Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι οι ομάδες στο χορό τους που φέτος συμπεριέλαβε μια μεγάλη γκάμα από δρώμενα για όλα τα γούστα, από χορό και τραγούδι, μέχρι σύντομα θεατρικά σκετς με πολυποίκιλες εμπνεύσεις!

Από τη σάτιρα δεν έλειψαν και οι αναφορές στον δήμαρχο, την αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Η όλη διοργάνωση είναι εθελοντική και προετοιμαζόταν εντατικά από τις ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού εδώ και δύο μήνες, ενώ στη χθεσινή βραδιά υπήρξαν αναφορές ακόμα και στην παράδοση και τον παλιό  ελληνικό κινηματογράφο.

O πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ δεν έλειψε από τη σάτιρα των ομάδων ως καταχραστής της ελευθερίας.

Τα χιουμοριστικά και συνάμα ουσιαστικά βραβεία της ανοιχτής παλάμης, δόθηκαν στον σύγχρονο πρωτεργάτη των καντάδων, Άκη Πλαΐτη και στην  εθελόντρια πολιτιστικών δράσεων του δήμου Ρεθύμνου, Μαργαρίτα Σαββάκη.

Η Μεγάλη Παρέλαση στις 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωντανά και  αποκλειστικά από την ΚΡΗΤΗ TV, ενώ για 15η χρονιά η ΑΜΣΤΕΛ στηρίζει ενεργά το Ρεθεμνιωτικό καρναβάλι.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News