default-image

Καστρινό Καρναβάλι: Κέφι και ζωντάνια στη μεγάλη παρέλαση

Πολιτισμός
Καστρινό Καρναβάλι: Κέφι και ζωντάνια στη μεγάλη παρέλαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες καρναβαλιστές κάθε ηλικίας "ξεχύθηκαν" στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, με το κέφι και τη ζωντάνια τους, στο ρυθμό του Βασιλιά Καρνάβαλου! Το ραντεβού δόθηκε στις 4 το απόγευμα στη Χανιώπορτα.

Πλημμύρισαν κόσμο η Καλοκαιρινού, η Ίδης, η Δικαιοσύνης και η πλατεία Ελευθερίας. Πρόσωπα χαμογελαστά μικρών και μεγάλων, απίστευτο κέφι και πολλά χρώματα. Εντυπωσιακά άρματα, καλλίγραμμες χορεύτριες, ξυλοπόδαροι, «ξεχύθηκαν» στους δρόμους παρασύροντας και τους επισκέπτες με το κέφι και τη ζωντάνια τους.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κυρίως οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, με σύμμαχο φυσικά και τον καιρό, κατέβηκαν να απολαύσουν τους καρναβαλιστές συμμετέχοντας από κοντά στο κέφι του Καστρινού Καρναβαλιού και ξεφεύγοντας για λίγο από τα καθημερινά προβλήματα.

Το Καρναβάλι ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με την παρέλαση από τη Λεωφόρο Καλοκαιρινού με τους καρναβαλιστές να χειροκροτούνται θερμά από τους Ηρακλειώτες. Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Ηρακλείου έφτασε στο Μεϊντάνι. Εκεί χόρεψε το Λύκειο Ελληνίδων το παραδοσιακό Γαϊτανάκι.

Η παρέλαση στην οποία συμμετείχαν 29 ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καρναβαλιστές, κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας. Μετά το τέλος της ακολούθησε πάρτι με τη συμμετοχή των Ομάδων αλλά και μουσικών συγκροτημάτων σε εξέδρα στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Βενέτης και την παρουσίαση ο Γιώργος Τσιχλάκης όπου οι καρναβαλιστές χόρεψαν στους ρυθμούς της σάμπα.

Αργότερα το βράδυ του Σαββάτου το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου, στο Θεατρικό Σταθμό, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ας θυμηθούμε τα παλιά» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καστρινή Αποκριά 2017».

Συμμετέχουν οι χορωδίες και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Ωδείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά τραγούδια της παλιάς Αθήνας, τραγούδια ερωτικά, ρομαντικά, γλεντζέδικα, αποκριάτικα που τραγουδήθηκαν και διασκέδασαν την παλιά Αθήνα και όχι μόνο, που άντεξαν στον χρόνο και εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να διασκεδάζουν ακόμα μέχρι σήμερα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Τη μουσική επιμέλεια του πάρτι έχει αναλάβει ο Κώστας Βενέτης, ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Τσιχλάκης.

15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» συνεχίζονται με το «15ο κρυμμένου θησαυρού» θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ηρακλείου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017.

Η περσινή νικήτρια ομάδα «EUROGEKA» θα  ανακοινώσει τον εναρκτήριο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί από την ενετική Loggia. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγεία τους και έχουν ενημέρωση από ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές. Η αναζήτηση διαρκεί όλη μέρα και σε κάθε σημείο της πόλης.

Στις 19:30 (περίπου) γίνεται η τελετή λήξης του παιχνιδιού και βραβεύεται η νικήτρια ομάδα.

Διοργάνωση: «EUROGEKA» με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου

Επιμέλεια: Μαρία Λιναρδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News