default-image

Η ώρα της μεγάλης παρέλασης για το Καστρινό Καρναβάλι

Κρήτη
Η ώρα της μεγάλης παρέλασης για το Καστρινό Καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ώρα για τη μεγάλη παρέλαση της Καστρινής Αποκριάς έφτασε! Εκατοντάδες καρναβαλιστές κάθε ηλικίας αναμένεται να "ξεχυθούν" σήμερα το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, με το κέφι και τη ζωντάνια τους, στο ρυθμό του Βασιλιά Καρνάβαλου! Το ραντεβού δίνεται στις 4 το απόγευμα στη Χανιώπορτα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ομάδες είναι: Χανιώπορτα - λεωφόρο Καλοκαιρινού - Ίδης - Δικαιοσύνης - πλατεία Ελευθερίας. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει πάρτι με τη συμμετοχή των καρναβαλικών ομάδων, αλλά και μουσικών συγκροτημάτων, σε εξέδρα που θα έχει στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Τη μουσική επιμέλεια του πάρτι έχει αναλάβει ο Κώστας Βενέτης, ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Τσιχλάκης.

Στον Κρουσώνα

Εκτός από το Ηράκλειο, αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο και σε άλλες γωνιές του νησιού. Συγκεκριμένα, για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα διοργανώνει αύριο Κυριακή, στις 2:30 το μεσημέρι, το κρουσανιώτικο καρναβάλι και μας καλεί όλους να ξεφαντώσουμε, να γλεντήσουμε και να φωνάξουμε μαζί το θέμα του φετινού καρναβαλιού "Μένουμε πάντα παιδιά". Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες. Κατασκευάστηκαν άρματα, ράφτηκαν στολές και όλο το χωριό στολίστηκε αποκριάτικα. Οι μύθοι του Αισώπου θα ζωντανέψουν στον Κρουσώνα και θα μας θυμίσουν σπουδαία ηθικά διδάγματα. Τέλος, ένας πλούσιος μπουφές θα περιμένει όλο τον κόσμο για να κεραστεί. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στη Σούδα

Στους ρυθμούς της Αποκριάς κινούνται και τα Χανιά, με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Ξεχωρίζει αύριο Κυριακή το ετήσιο καρναβάλι στην περιοχή της Σούδας, το οποίο οργανώνουν από κοινού ο Δήμος Χανίων, η Πολιτιστική Επιχείρηση και φορείς της περιοχής.

"Ας θυμηθούμε τα παλιά"

Τη μουσικοχορευτική παράσταση "Ας θυμηθούμε τα παλιά" παρουσιάζει σήμερα και αύριο, στο Θεατρικό Σταθμό, το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου, στα πλαίσια της Καστρινής Αποκριάς. Συμμετέχουν οι χορωδίες και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Ωδείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά τραγούδια της παλιάς Αθήνας, τραγούδια ερωτικά, ρομαντικά, γλεντζέδικα, αποκριάτικα που τραγουδήθηκαν και διασκέδασαν την παλιά Αθήνα και όχι μόνο, που άντεξαν στο χρόνο και εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να διασκεδάζουν ακόμα μέχρι σήμερα. Τη χορωδία διευθύνει ο κ. Μιχάλης Μαρακομιχαλάκης Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Τόνια Ασσαριωτάκη. Τα έσοδα θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης. Θα δοθούν δύο παραστάσεις, σήμερα και αύριο στις 8 το βράδυ, και η τιμή εισιτηρίου είναι στα 3 ευρώ.

Στο Πενταμόδι

Διπλή εκδήλωση σήμερα στο Πενταμόδι, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού πραγματοποιεί τον αποκριάτικο χορό του, σε συνδυασμό με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο σχολείο του Πενταμοδίου στις 6 το απόγευμα. Παράλληλα θα διεξαχθεί διαγωνισμός μαγειρικής, διαγωνισμός γλυκού και διαγωνισμός κουστουμιού. Ο Σύλλογος καλεί όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος, να μαγειρέψουν ό,τι φαγητό και γλυκό επιθυμούν και να τα φέρουν στο χώρο του σχολείου στις 5:30 το απόγευμα.

«Ντυθείτε, στολιστείτε, πάρτε όλο το κέφι σας και την όρεξή σας και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί τις Αποκριές», αναφέρει στην πρόσκλησή του.

Στο Δήμο Μινώα

Στο μεταξύ, παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου ξεφάντωσε προχθές στα "Τσικνίσματα" που πραγματοποιήθηκαν στο Αρκαλοχώρι. Μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι και μη, διασκέδασαν με μουσική και χορό, αφήνοντας για λίγο τα προβλήματα στην άκρη. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οι ψησταριές άναψαν, τηρώντας το έθιμο για 7η συνεχή χρονιά, και έτσι όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν μεζέδες που πρόσφεραν οι καταστηματάρχες. Διάθεση, χαμόγελα και αποκριάτικη διάθεση πλημμύρισαν το Αρκαλοχώρι μέχρι αργά το βράδυ, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις ερχόμενες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει ως εξής:

* Σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλι. Στις 7 το απόγευμα, επίσης στο Καστέλι, θα λάβει χώρα λαμπαδηδρομία.

* Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Αρκαλοχώρι και καρναβαλική παρέλαση στο Καστέλι στις 3 το μεσημέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News